Florin Cîţu vrea certificatul verde să fie obligatoriu în România.

Premierul interimar Florin Cîţu a declarat, vineri, este „foarte important” să fie votat în Parlament proiectul prin care certificatul verde ar urma să fie introdus în România.

Florin Cîţu vrea certificatul verde să fie obligatoriu în România. Premierul interimar a făcut referire la acest proiect aflat în prezent în Camera Deputaţilor.

„Proiectul legat de certificatul verde este foarte important să treacă. Am văzut că am încercat măsuri prin care să nu închidem economia. Această măsură este cea mai non-invazivă în contextul acestui val patru. O creştere a ratei de vaccinare va readuce fluxul de clienţi în aceste companii şi vom putea trece peste această perioadă. Altfel, va fi complicat să mergem mai departe”, a declarat Florin Cîţu, care a fost prezent vineri la evenimentul „Topul Naţional al firmelor private din România”.

De asemenea, premierul interimar a dat asigurări că Guvernul va face tot ce îi stă în putință pentru a nu închide din nou economia.

„În momentul în care România a trebuit să închidă economia în 2020, în martie, atunci a fost un moment în care am stat şi m-am gândit. Nu vedeam soluţii. A fost complicat, dar împreună am reuşit să trecem peste asta. Acel şoc mi-a arătat că economia României poate să facă faţă, dar totuşi mi-am dat seama că dacă am repeta acea experienţă, ar însemna un cost mult prea mare pentru noi toţi.

Vom face orice ca să nu mai închidem economia”, a mai afirmat Cîţu.

De asemenea, şeful interimar al Guvernului a amintit că România este ţara cu cele mai rapide reveniri ale economiei din Uniunea Europeană, cu deficit în scădere şi venituri mai mari la buget.

„O creștere a ratei de vaccinare va readuce fluxul de clienți în aceste companii și vom putea trece peste această perioadă”, a conchis președintele PNL.

Legea care impune certificatul verde a ajuns la Camera Deputaţilor, fiind trimisă pentru raport la şase comisii.

Pe 27 octombrie, Senatul a respins propunerea legislativă PNL-UDMR, care prevede că personalul unor unităţi publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19.

CITEȘTE ȘI...