Rețete

E reteta de clatite pe care n-o s-o schimb niciodata

Clatite de post cu aluat de bere fara alcool. INGREDIENTE: 1 doza bere fara alcool; 3 linguri zahar; esenta de portocala; sare; 2 linguri ulei; 400 gr faina; 2 plicuri zahar vanilat; 1 plic praf de copt.

Mod de preparare: Am frecat zaharul cu uleiul, apoi am adaugat berea si am batut cu telul bine de tot, am adaugat esenta sarea, zaharul vanilat, apoi praful de copt si faina in ploaie. Am lasat aluatul sa se odihneasca putin pentru a se retrage spuma de la bere, altfel ies clatitele cu gaurele 🙂

Am uns putin tigaia antiaderenta cu ulei(doar la prima clatita) si am pus pe foc la incins. Am pus un polonic din compozitie la fiecare clatita si am prajit pe o parte si pe cealalta. Au iesit foarte pufoase si putin colorate. Pentru umplutura am facut o ciocolata din 2 linguri apa, 3 linguri zahar, 100 gr ciocolata amaruie si putin ulei.

Bonus: Doriti ceva dulce de post? Va recomandam aceasta reteta delicioasa de chec de post. Este ieftina si se face foarte rapid. In acest articol va vom oferi o reteta de Chec de post. Lista de ingrediente: 2 linguri cacao neagra; 2 cani de faina; 1 cana de apa; jumatate cana de ulei; 2 linguri dulceata de visine; 1 praf de copt; 3 linguri nuca de cocos; 1 cana de zahar; 1 lingura zahar vanilat

Cum se prepara: Pregatim un bol in vom adauga uleiul, zaharul, zaharul vanilat, apa si faina. Mixam aceste ingrediente pana obtinem o compozitie omogena pe care va trebui sa o impartim in 2. In prima adaugam cacao si dulceata de visine iar in a 2-a nuca de cocos. Dupa omogenizam. Pregatim o tava de copt pe care o ungem cu putin ulei, o tapatam cu faina si adaugam cele 2 compozitii. Bagam tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la foc mediu.

Este gata cand trece testul scobitorii, iar apoi mai lasam aproximativ 10 minute in tava. Dupa acest timp scoatem din tava si lasam sa se raceasca. La final pudram cu zahar iar apoi putem servi.

Va uram pofta buna!