Două posturi TV pe care românii le iubeau DISPAR din grila de programe! Milioane de telespectatori vor avea de suferit

Două posturi TV vor dispărea din grila de programe: Discovery anunță închiderea. Compania Warner Bross, care administrează grupul Discovery, anunță închiderea posturilor Discovery Science şi DTX, o televiziune pentru pasionaţii auto (prescurtarea de la Discovery Turbo Extra).

Acestea nu vor mai fi disponibile în România, dar nici în alte țări din regiune.

De ce a luat Warner Bros. această decizie?
Sunt însă și vești bune pentru telespectatori. Anumite emisiuni TV care rulau pe cele două posturi vor putea fi vizionate în continuare pe alte posturi TV. Este vorba de emisiuni precum Garajul lui Kindig, Maşini pe alese, Cum se fabrică?.

„Această decizie vine ca rezultat al strategiei Warner Bros. Discovery de a-şi optimiza conţinutul şi portofoliul de canale liniare din regiune.” au declarat pentru Pagina de Media.

De asemenea, anumite emisiuni care rulau pe cele două posturi, precum: Garajul lui Kindig, Maşini pe alese, Cum se fabrică?, vor putea fi vizionate în continuare pe alte posturi TV.

Posturile Warner Bross.Discovery
Compania care deține postul Discovery deține și alte 20 de posturi de nișă. Printrea acestea se numără Discovery, Eurosport şi HBO. Lista completă include:

Discovery Channel
Eurosport şi Eurosport 2
TLC
HGTV
Cartoon Network
Cartoonito
ID (Investigation Discovery)
Animal Planet
Food Network
Travel Channel
Discovery Science
DTX
HBO, HBO 2 şi 3
Cinemax, Cinemax 2
Warner TV
Apare o nouă televiziune de ştiri în România
Antena 3 CNN va deschide a 12-a televiziune locală. Postul tv a cerut și a primit de la CNA o licență pentru Antena 3 Suceava, pe care va emite exclusiv conținutul Antena 3 CNN de la București.

CNA a analizat în ședința de marți solicitarea Antenei 3 CNN pentru o nouă licență, Antena 3 Suceava, cu acoperire în județul Suceava.

Conform documentației depuse la CNA, proiectul este în curs de implementare pentru realizarea de conținut local regional și că „s-a identificat posibilitatea colaborării cu doi parteneri din zona Moldovei pentru a asigura producţia de program local şi regional.”

Etno TV, probleme cu ANAF?
Atfel, la începutul acestui an, s-a aflat și de problemele cu care se confruntă un alt cunoscut post TV.

Este vorba despre Etno TV, primul post de televiziune din România dedicat folclorului românesc.

Acesta s-a bucurat de un mare succes în primii ani de emisiei și avea audiențe ridicate. La acel moment s-a aflat că ANAF ar fi pus deja poprire pe conturile postului. În plus, nu mai puțin de 40 de angajați au fost dați afară.

CITEȘTE ȘI...