Doliu uriaș în lumea fotbalului românesc. A murit cel mai longeviv oficial al CFR Cluj: „Jucător, conducător, antrenor”

CFR Cluj a pierdut unul dintre cei mai importanți oameni ai clubului. Alexandru Matei, care a activat în cadrul clubului mai bine de 30 de ani, a murit.

Alexandru Matei a fost un nume important în istoria clubului CFR Cluj. Fostul jucător, director sportiv, dar și antrenor interimar, a decedat astăzi, 21 octombrie.

Clubul a postat un mesaj, pe Facebook, prin care își exprimă regretul față de trecerea în neființă a unuia dintre cei mai influenți oameni din istoria sa.

„Clubul CFR 1907 Cluj își exprimă regretul și profunda tristețe pentru trecerea la cele veșnice a celui ce ne-a fost jucător, conducător, pentru o scurtă perioadă antrenor – dar, înainte de toate, prieten -, Alexandru Matei, sau simplu: Nea Sandu!

Și-a dedicat întreaga viață clubului nostru și, indiferent de rolul pe care l-a avut, l-a dus la îndeplinire cu devotament și multă dăruire. Pentru asta noi, toți cei din familia CFRistă, îi vom fi veșnic recunoscători!

Dumnezeu să te odihnească în pace, Nea Sandule! Vei rămâne mereu alături de noi!”, este comunicatul postat de CFR Cluj.

Fostul ofical a activat în cadrul clubului încă din 1982. Și-a început cariera ca jucător, pe poziția de fundaș central. Alexandru Matei era recunoscut pentru forța pe care o avea pe teren și determinarea de a câștiga.

După 3 ani petrecuți pe terenul de fotbal în tricoul celor de la CFR, Alexandru Matei renunță la cariera de fotbalist pentru a îmbrăca tricoul de oficial al formației. În acea perioadă, CFR Cluj era o formație mică care se lupta pentru supraviețuire în divizia secundă, dar acest lucru nu l-a oprit pe acesta să reziste și să facă în continuare performanță.

Primul transfer de marcă reușit de fostul oficial al celor de la Cluj a fost chiar cel al viitorului arbitru Sorin Corpodean, un jucător important de la Soda Ocna Mures. Corpodean a fost greu de adus, însă Alexandru Matei a povestit cum au decurs negocierile.

„Auzisem că el este cel mai bun mijlocaș de la Soda, o formație din Divizia C. Problema ca ăștia nu voiau să-l dea. Atunci, directorul regionalei CFR Cluj îmi spune: ‘Nu-i nimic, le tăiem vagoanele de tren’. A doua zi, m-au chemat cei de la Ocna Mures să semnăm actele”.

CITEȘTE ȘI...