Doliu în presa din România. A murit la doar 43 de ani

Fotograful clujean Mircea Roșca s-a stins din viață în noaptea de duminică spre luni, într-un spital din Târgu Mureș.

Mircea Roșca a fost internat în urmă cu două luni într-un spital din Târgu Mureș, din cauza unor probleme medicale. Bărbatul a murit în noaptea de duminică spre luni, 13 mai 2024, după ce anterior fusese internat în spital.

Fotograful clujean a avut o serie de probleme de sănătate la inimă și avea nevoie de un transplant de cord. Fotograful de 39 de ani a primit, în 2021, inima unui tânăr de 21 de ani din județul Brașov după un transplant care a durat peste 6 ore și care a fost condus de profesorul Horațiu Suciu.

Mircea Roșca, un fotograf extrem de cunoscut din Cluj, a avut probleme grave de sănătate. Cel mai probabil a trecut la cele veșnice din cauza situației medicale, mai ales că regretatul jurnalist, originar din Turda, a ajuns pe mâinile doctorilor din Târgu Mureș.

Ciornă Automată

În urmă cu 3 ani fusese supus unui transplant de cord. La momentul respectiv a primit inima de la un tânăr de 21 de ani din județul Brașov. Intervenția chirurgicală a fost condusă de profesorul Horațiu Suciu.

Regretatul jurnalist a fost unul dintre cei mai cunoscuți fotoreporteri din domeniul sportiv. Mircea Roșca a fost colaborator la Mediafax, Agerpres, Associated Press (AP), Agence France-Presse (AFP), European Pressphoto Agency(epa) și Reuters.

Mircea Roșca, omagiat de rude și apropiați

Mircea Roșca este omagiat de rude și de apropiați. Primarul municipiului Turda a lăsat un mesaj pe rețelele de socializare, în timp ce echipa de handbal Potaissa Turda a făcut o postare încărcată de durere. Fotograful a fost cel care a surprins cele mai importante momente din istoria clubului.

„Cu profundă tristețe, am primit vestea despre trecerea în neființă a lui Mircea Roșca, fotograful echipei de handbal Potaissa Turda și unul dintre cei mai remarcabili fotografi sportivi din zona noastră.

Apropiații fotografului clujean au transmis mai multe mesaje de condoleanțe. „Aseară a plecat dintre noi! Te iubim, Mircea Roșca”, a spus unul dintre prietenii fotografului.

„În ziua dorului s-a stins un prieten bun Mircea Roșca. Ne va fi dor mereu. Să ne aștepți zâmbind, acolo unde ești acum, prieten drag”, a mai transmis o prietenă a lui Mircea Roșca.

„Drum în lumină Mircea! De azi fotografiezi îngerii și florile Raiului. Mulțumesc pentru toate fotografiile dar și pentru toate like-urile pe care mi le-ai dat pozelor mele de neprofesionist”, a transmis o apropiată a fotografului, potrivit Monitorul de Cluj.

CITEȘTE ȘI...