Doliu în fotbalul românesc! S-a stins unul dintre cei mai apreciaţi fundaşi din țară

Doliu în fotbalul românesc! Unul dintre cei mai apreciaţi fundaşi de bandă din țara noastră s-a stins din viață, după ce a pierdut lupta cu boala care îl măcina de câţiva ani. Zeci de oameni au transmis condoleanțe familiei îndoliate.

Doliu în fotbalul românesc! Aurel Ghindaru s-a stins din viață

FC Brașov este în doliu, după ce a aflat că Aurel Ghindaru, unul dintre cei mai apreciaţi fundaşi de bandă ai săi, s-a stins din viață. Acesta a decedat sâmbătă, 24 iunie 2-23, la doar 52 de ani, după ce a pierdut lupta cu o boală grea, care îl măcina de câțiva ani.

„Este doliu imens în familia stegară! Unul dintre cei mai apreciaţi fundaşi de bandă pe care i-a avut FC Braşov s-a stins la vârsta de doar 52 de ani. Aurel Ghindaru a pierdut lupta cu boala care îl măcina de câţiva ani. Fundaşul care a făcut marcaj în 2001, în cupa UEFA, la adevăratul Ronaldo, la Zanetti, Materazzi sau Seedorf a plecat în ceruri pentru a privi de acolo meciurile galben-negrilor.

Timp de 5 sezoane, Aurel Ghindaru a fost unul din oamenii de bază de la FC Braşov. A plecat cu echipa din Liga a 2-a, a jucat titular în prima ligă, şi a ajuns cu stegarii până în Cupa UEFA, acolo unde a jucat titular în ambele meciuri contra marelui Inter Milano. “Parai mare”, aşa cum îi spuneau colegii, a jucat pentru FC Braşov 117 meciuri, dintre care 79 în liga 1 şi 4 în Cupa UEFA.

Conducerea administrativă, cea tehnică, dar şi jucătorii de la FC Braşov transmit sincere condoleanţe familiei îndurerate şi putere de luptă pentru a trece peste pierderea suferită! Dumnezeu să te aibă în pace şi linişte, “Parai Mare”!”, este mesajul postat, sâmbătă, pe pagina oficială de Facebook a FC Brasov Official.

Postarea respectivă a strâns zeci de comentarii în scurt timp: „Sincere condoleante!”, „Dumnezeu sa-l odihnească! Se va întâlni cu Dossey și vor depăna amintiri despre Brașovul european!”, „Dumnezeu sa.l odihneasca! Era favoritul meu la acea perioada. Condoleate familiei.”

A murit marele portar Gheorghe Dungu

Vă amintim că, recent, a venit anunţul privind trecerea în nefiinţă a unui portar de legendă al echipei bucureştene Rapid. Gheorghe Dungu, cel care a apărat poarta giuleştenilor în anii ’50 şi ’60, a murit la vârsta de 94 de ani.

„Doliu în Familia Rapid. Gheorghe Dungu, fostul mare portar giuleștean, s-a alăturat Galeriei din Ceruri. Cel mai vârstnic dintre foștii jucători ai Rapidului avea 94 de ani, din care 14 a jucat în alb-vișiniu. Condoleanțe familiei și celor apropiați!”, a transmis, joi, FC Rapid prin intermediul rețelelor sociale.
Despre Gheorghe Dungu

Gheorghe Dungu a jucat peste 200 de partide pentru Rapid, până în anul 1963. Ulterior, el a devenit antrenor pentru portari, după ce a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti (IEFS).

El a fost cel care a antrenat, din această postură, o altă mare legendă a Rapidului: Rică Răducanu. Apoi, în sezonul 1985-1986, Gheorghe Dungu a revenit în echipa tehnică a Rapidului, fiind asistentul lui Ion Motroc.

„Mi-a plăcut la inaugurare. Nu mai fusesem pe Giulești de peste 35 de ani. Cel mai mult m-a impresionat galeria, că pune suflet. Rapid a atras mereu lumea la stadion, era echipa oamenilor simpli”, spunea el la inaugurarea noii arene a Rapidului, în mai 2022.

CITEȘTE ȘI...