Doliu în Biserică după un accident teribil. Părintele Boca a trecut la cele veşnice. Slujba de înmormântare va fi ţinută de Arhiepiscop

Preotul Valer Boca, din Vințu de Jos, a murit într-un accident teribil în Hunedoara. A slujit timp de mai bine de 30 de ani.
Unul dintre cei mai apreciați preoți din Alba, parohul bisericii ortodoxe din Vințu de Jos, Valer Boca, s-a stins din viață.

De-a lungul timpului, Valer Boca, și-a dedicat viața bisericii, familiei și celor apropiați. A slujit timp de mai bine de 30 de ani, în biserica din Vințu de Jos.

S-a implicat în activități alături de copiii bisericii, ai parohiei și ai comunei. Mai mult decât preot, Valer Boca a fost un om al comunității, care avea ușa deschisă pentru orice persoana care căuta un sfat sau o vorbă bună.

Preotul Valer Boca a murit în urma unui teribil accident în Hunedoara. Va fi înmormântat cu o slujbă ținută tocmai de Arhiepiscopul Irineu.
Preotul Valer Boca a fost înconjurat mereu de cei dragi. Și-a împărțit viața în egală măsură între biserică și familie. Cinci copii, trei băieți și două fete au crescut pe lângă biserica din Vințu de Jos alături de femeia cu care și-a împărțit viața. Și-a iubit soția, copiii și nepoții, și i-a crescut și le-a îndrumat fiecare pas în viață.

Doliu în Biserică După Un Accident Teribil. Părintele Boca A Trecut La Cele Veşnice. Slujba De înmormântare Va Fi ţinută De Arhiepiscop

Anunțul decesului a fost făcut de familie. Inima preotului Valer Boca a încetat să bată miecuri, 15 noiembrie 2023, după ce parintele a fost implicat într-un accident rutier.

Sicriul părintelui Boca va fi depus la Parohia pe care a slujit-o timp de peste 30 de ani, la Vințu de Jos.

Iată anunțul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Alba Iuliei: „Părintele Valer Boca, preot al parohiei Vințu de Jos I timp de 38 de ani, a trecut la cele veșnice în cursul zilei de miercuri, 15 noiembrie. Slujba de înmormântare a vrednicului de pomenire părinte Valer Boca va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, sâmbătă, 18 noiembrie, începând cu ora 13.00, la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Vințu de Jos.Doliu fără margini în BOR!

CITEȘTE ȘI...