Doctorul Bubnovsky: ”Cât încă nu s-a spart nici un vas sangvin din creier, vă implor!” Luați scaunul…

De când mă țin minte, tatăl meu suferea de crize de tensiune înaltă. La început, încerca să ignore boala, până în momentul când, în urma investigațiilor, i s-a pus diagnosticul de ”hipertensiune arterială”. I s-au prescris tot felul de preparate medicamentoase cu care, până nu demult, începea fiecare dimineață a lui.

Acum trei luni, a venit la noi în vizită un prieten de-al tatălui meu, stabilit în Sankt-Petersburg, domnul Ilie. După câte aflasem, era și el de mult timp hipertensiv, dar asta până a aflat de metoda de tratament a afecțiunilor cardiovasculare, propusă de Sergey Bubnovsky.

Profesorul Sergey Bubnovsky este un renumit medic din Rusia, doctor în științe medicale și autor al multor cărți. Cândva, demult, el însuși abia de a reușit să scape din ghearele acestei boli. Uimitor este faptul că a reușit asta fără să recurgă la medicamente.

Hipertensiunea arterială, din spusele doctorului Bubnovsky, este boala secolului. Cu ea încep dezvoltarea aritmiilor, afecțiunilor ischemice ale cordului, tromboembolismele și chiar diabetul zaharat de tipul II.

Se întâmplă toate aceste pentru că inima, mai exact musculatura cordului – miocardul, nu face față volumului și vitezei de circulației a sângelui.

Potrivit datelor OMS, afecțiunile cardiovasculare sunt cauza principală de moarte prematură în întreaga lume, nici dintr-o altă cauză nu mor atâția oameni zilnic.

Profesorul afirmă că, în loc ca bolnavului hipertensiv să-i fie prescrise o multitudine de preparate hipotensive, care mențin eliberarea sângelui din inimă, merită analizat stilul de viață al pacientului, pentru a afla ce a dus la apariția hipertensiunii.

Doctorul Bubnovsky este convins că: ”Nici un cardiolog din lume nu poate să-mi prezinte vreun pacient care s-a tratat de hipertensiune arterială, doar prin simplul fapt că și-a administrat preparate medicamentoase. Adică, inițial, tensiunea arterială este ținută în frâu cu o pastilă, iar mai apoi – cu o mână de medicamente…” Desigur că există și cazuri acute în care este necesar și chiar vital să se ia preparate medicamentoase, însă nu sistematic.

Potrivit datelor OMS, anual în lume mor 17,5 milioane de persoane ca urmare a afecțiunilor cardiovasculare.

Continuarea pe loon.ro

CITEȘTE ȘI...