Descoperă acest truc cu oțet pentru a obține cei mai buni cartofi prăjiți.

Singuri sau ca însoțire, cartofii prăjiți sunt un element obligatoriu în bucătărie.

Cu toate acestea, gătitul lor cu succes, asigurându-vă că nu sunt prea uleioși, nu este întotdeauna ușor.

Din fericire, există un truc infailibil pentru a păstra crocăneala lor și inima lor topită fără a fi acoperiți de ulei.

De la varietatea de cartofi folosiți până la metodele de gătire, descoperiți toate sfaturile noastre pentru a obține cartofi prăjiți delicioși.

Ingrediente

Cartofi 1 kg
Ulei de floarea-soarelui după nevoie
Apă rece după nevoie
Oțet alb 2 lingurițe

 

Pregătire

Curăță cartofii și taie-i în bastonașe de aproximativ 1 cm grosime (poți să îi lași cu coaja, dar trebuie să-i speli foarte bine).

Pune cartofii tăiați într-un recipient mare și toarnă apă peste ei.

Adaugă cele două lingurițe de oțet și amestecă ușor.

Lasă-i să se odihnească în frigider timp de cel puțin 20 de minute. O oră ar fi ideală.

Scoate cartofii din apă și usucă-i cât de bine poți (poți folosi un prosop de bucătărie sau șervețele).

Încălzește uleiul într-o cratiță sau tigaie potrivită pentru prăjit.

Prajește cartofii în câteva tranșe, de câte ori este necesar.

Bucură-te de cei mai crocanți cartofi prăjiți vreodată!

CITEȘTE ȘI...