Cum se apără procurorul acuzat că a bruscat fetiţa dată spre adopţie unei familii din SUA: „Nu am tras de copil, l-am atins uşor şi i-am vorbit calm“

Procurorul Maria Piţurcă, de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, acuzată că a bruscat-o pe fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, dată spre adopţie unei familii din SUA, respinge acuzaţiile şi susţine că i-a vorbit calm copilei, că nu a strâns-o de mână, şi nici nu a tras de ea, ci doar a atins-o uşor pentru că ţipa şi se târa pe jos.

am tras de copil, l-am atins uşor, nu am strâns-o de mâna, i-am vorbit calm. Am cerut să i se facă o expertiză Medico-legală pentru a clarifica acest lucru. Copilul plângea, ţipa, se târa pe jos, dar am reuşit să o iau în braţe şi s-o dau tatălui. Nimeni nu m-a ajutat”, a declarat Maria Piturca, procurorul de caz.

Magistratul spune că a mers însoţită de un psiholog, de un asistent social şi de poliţişti şi a mărturisit că a fost foarte greu pentru ea, dar că nu putea lăsa copilul acolo.

„Toată lumea mă acuză pe mine, dar dacă se lovea, dacă i se întâmpla ceva, cine răspundea? Părinţii adoptivi sau statul român. Cei se la Baia de Aramă nu aveau nicio calitate”, a declarat Maria Piţurcă.

Aceasta a explicat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, că familia adoptatoare a încercat de 4 ori să ia fetiţa, dar de fiecare dată a întâmpinat aceleaşi probleme. Mai mult, copilul a fost retras de la şcoală atunci când părinţii adoptivi au mers la unitatea de învăţământ.

RECOMANDAM pentru tine si 

Bianca Drăgușanu, criticată de fani după ce s-a pozat cu fiica ei: „Nu e fericită deloc Natalia”

Scârțâie căsnicia Gabrielei Cristea?! SURSE: Tavi Clonda s-a confesat unor prieteni: ”M-am săturat să…”

Fiica lui Edith Gonzalez i-a cântat mamei sale în ultimele clipe de viața o melodie

CITEȘTE ȘI...