Filmul Lanțul Amintirilor a fost lansat în anul 1973 și a devenit imediat un succes. În România, pelicula bollywoodiană a rulat atât pe marile ecrane în epoca ceaușistă, dar a fost difuzat și redifuzat pe micile ecrane după anii ’90.
Din povestea celor trei frați rămași orfani după asasinarea părinților face parte și Sunita, o fată bogată, frumoasă și răsfățată, care ajunge iubita unuia dintre cei trei protagoniști ai filmului.
Personajul Sunita a fost interpretat de actrița bollywoodiană Zeenat Aman, o tânără cu un chip de păpușă, păr superb și trup de nota 10.
Sunita din Lantul Amintirilor este o frumoasă actriță care i-a cucerit definitiv pe telespectatorii din România cu frumusețea ei, dar și cu talentul extraordinar demonstrat într-unul dintre cele mai îndrăgite filme indiene.
Citeste in continuare…
Prăjitura cu blat de nuci și cremă de lămâie. Cea mai bună rețetă de casă!
Ingrediente pentru blat: 6 albușuri, 90g zahăr, 150g nuci măcinate, 6 linguri de făină, 2 linguri de nuci tăiate mărunt, 10 linguri de lapte, 1 pliculeț praf de copt, o lingură de cacao.
Ingrediente pentru cremă: 6 gălbenusuri, 150g zahăr, 100ml lapte, 1 pliculeț budincă de lămâie, sucul și coaja de la o lămâie, 150g unt (80% grăsime).
Ingrediente pentru decor: 150g nuci măcinate
Modul de preparare:
Prepararea blatului: Mixăm bine albușurile împreună cu un praf de sare, iar mai apoi adăugam treptat zahărul și le mixăm laolaltă până obținem o spumă tare, asemănătoare unei bezele.
În compoziția obținută adăugăm nucile măcinate, nucile tocate, făina amestecată cu praful de copt, cacaoa, laptele ușor călduț și se amestecă toate ingredientele cu o spatulă de jos în sus. Luăm o tavă cu dimensiunea de 20x35cm pe care o tapetăm cu hârtie de copt, iar mai apoi turnăm compoziția. Totul se bagă în cuptorul preîncălzit la 180C timp de 25-30 de minute. În momentul în care blatul s-a copt se lasă la răcit.
Prepararea cremei: Se iau gălbenușurile și se mixează bine, bine alături de zahăr până se obține o cremă omogenă. Laptele este amestecat împreună cu praful de budincă, se adaugă în compoziție, gălbenușurile, sucul și coaja de la lămâie. Totul se amestecă foarte bine, iar compoziția rezultată se adaugă la fiert și se amestecă continuu până se îngroașă.
Când considerați că s-a îngroșat suficient, o luați de pe foc, iar atunci când s-a răcit, adăugați untul tăiat cubulețe și mixați până obțineți o cremă fină.