Cu această metodă nu vei mai avea banane stricate sau negre după câteva zile.

Adesea, când cumpărăm banane din supermarket, ne dăm seama cum acest fruct tinde să se strice și să se înnegrească în doar câteva zile. Există, totuși, o metodă particulară de conservare; aceasta ne va ajuta să păstrăm bananele intacte timp de aproximativ doi ani.

Urmarea unei diete variate și sănătoase este baza unui stil de viață sănătos. De fapt, corpul nostru este o mașină perfectă, dar pentru a funcționa corect, trebuie să fie alimentat adecvat. Când vine vorba de a mânca bine, nu putem să nu menționăm importanța consumului zilnic al cantității potrivite de fructe și legume. De fapt, ambele sunt considerate surse naturale de vitamine și minerale. Bananele sunt, de asemenea, unul dintre cele mai populare fructe.

De fapt, sunt perfecte pentru a adăuga într-o plăcintă delicioasă, smoothie-uri pline de energie sau, alternativ, chiar pentru a fi mâncate pe cont propriu. În ceea ce privește proprietățile nutriționale, se știe că banana conține mult potasiu, precum și o cantitate moderată de vitamina A; vitamine din grupul B și vitamina C.

Cu toate acestea, cu toții, atunci când cumpărăm banane, ne-am întâlnit cu siguranță o problemă: după câteva zile, acest fruct începe să se înnegrească și să se strice. Cu siguranță am încercat totul pentru a încerca să ne asigurăm că acest lucru nu se întâmplă, dar fără succes. Să descoperim împreună, în această privință, un sfat particular. Deși implică o serie de pași care trebuie efectuați cu atenție, ne va ajuta să păstrăm bananele în stare bună timp de doi ani buni.

Bananele: cum să le depozităm

Continuăm prin a priva fructul de ambele capete și, fără a îndepărta coaja, tăiem bananele în bucăți de aproximativ grosimea a două degete. Odată ce acest lucru este făcut, pur și simplu obținem unul sau mai multe borcane de sticlă de aproximativ 700 ml și inserăm următoarele ingrediente în această ordine precisă: o frunză de dafin; doi căței de usturoi sau doi cuișori; două felii de ardei iute (tăiate anterior); o linguriță de semințe de coriandru; o linguriță de semințe de mărar și o linguriță de amestec de piper (piper alb, piper negru, piper verde, piper roz și pimento).

Apoi putem introduce bucățile de banană (într-un borcan de dimensiunea de mai sus vor fi aproximativ o duzină) și alte două sau trei felii de ardei iute. Apoi adăugăm o linguriță de zahăr; o linguriță și jumătate de sare; o linguriță de oțet 70% și puțină apă caldă.

Cum să finalizăm procesul de conservare

Înainte de a introduce orice ingrediente care nu sunt fierte, este necesar să le sterilizăm corespunzător. În primul rând, există multă apă fierbinte, și introduceți un bucățel de țesătură în interior pentru a evita acest lucru, trebuie să-l introduceți în interior, și îl puteți pune înăuntru. Când conținutul este umplut cu toate ingredientele și recipientele sunt pur și simplu aplicate, nu lăsați totul pe recipient și este sterilizat timp de aproximativ un minut.

Sterilizare

După ce trece timpul necesar, va trebui să uscăm doar borcanele, să le închidem ermetic astfel încât să nu intre aer, și să le depozităm într-un loc răcoros timp de doi ani.

CITEȘTE ȘI...