Pentru doua cani (aproximativ 400 de grame) de iaurt, avem nevoie de:
- 4 oua,
- 40 de grame de amidon de porumb si gata, nu sunt necesare alte ingrediente.
Mod de preparare:
Procesul in sine este, de asemenea, foarte usor.
Se toarna iaurtul intr-un castron, se adauga ouale si se bate totul impreuna cu un tel pana se omogenizeaza, nici macar nu este nevoie de un mixer.
Apoi, cerneti amidonul printr-o sita si adaugati in castron si amestecati.
Ramane sa acoperim tava cu hartie de copt, sa turnam aluatul in ea si ( mai multe articole pe oi.ro ) sa dam la cuptor pentru 30 de minute la 170 de grade.
Puteti servi prajitura cu smantana cu inghetata, o va face si mai gustoasa.
Sa aveti pofta!
CITESTE SI:
Rețetă pentru cea mai simplă negresă, cu cea mai simplă glazură – Și cei mici pot participa la preparare
Ingrediente blat:
- 300 g zahăr
- 300 ml apă
- 600 g făină
- 3 linguri cacao
- 4 linguri ulei
- 1 esență de rom
- 1 praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 g stafide
- 100 g miez de nucă
- sare
- Ingrediente pentru glazură de ciocolată
- 6 linguri apă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri ulei
- 2 linguri cacao
Mod de preparare:
1. Pentru blat, amestecăm toate ingredientele menționate anterior. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.
2. Se înfige o scobitoare în blat și dacă iese curătă, înseamnă că negresa este făcută. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit.
3. Pentru a pregăti glazura de ciocolată, se pun toate ingredientele într-un vas și se fierb câteva minute, până la omogenizare. Se toarnă apoi glazura caldă și se întinde cu o lingură peste blatul scos din cuptor și răcit.