Rețete

Cu 2 cani de iaurt obtinem o prajitura fara faina si zahar. Cremoasa si delicioasa

Ciornă Automată

Pentru doua cani (aproximativ 400 de grame) de iaurt, avem nevoie de:

  • 4 oua,
  • 40 de grame de amidon de porumb si gata, nu sunt necesare alte ingrediente.

Mod de preparare:

Procesul in sine este, de asemenea, foarte usor.

Se toarna iaurtul intr-un castron, se adauga ouale si se bate totul impreuna cu un tel pana se omogenizeaza, nici macar nu este nevoie de un mixer.

Apoi, cerneti amidonul printr-o sita si adaugati in castron si amestecati.

Ramane sa acoperim tava cu hartie de copt, sa turnam aluatul in ea si ( mai multe articole pe oi.ro ) sa dam la cuptor pentru 30 de minute la 170 de grade.

Puteti servi prajitura cu smantana cu inghetata, o va face si mai gustoasa.

Sa aveti pofta!

CITESTE SI:

Rețetă pentru cea mai simplă negresă, cu cea mai simplă glazură – Și cei mici pot participa la preparare

Ingrediente blat:

  • 300 g zahăr
  • 300 ml apă
  • 600 g făină
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 esență de rom
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 g stafide
  • 100 g miez de nucă
  • sare
  • Ingrediente pentru glazură de ciocolată
  • 6 linguri apă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare:

1. Pentru blat, amestecăm toate ingredientele menționate anterior. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.

2. Se înfige o scobitoare în blat și dacă iese curătă, înseamnă că negresa este făcută. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

3. Pentru a pregăti glazura de ciocolată, se pun toate ingredientele într-un vas și se fierb câteva minute, până la omogenizare. Se toarnă apoi glazura caldă și se întinde cu o lingură peste blatul scos din cuptor și răcit.