Cristian Cioacă a fost eliberat din închisoare! Fostul soț al Elodiei Ghinescu este liber definitiv

Este vestea momentului în România! După ani întregi în spatele gratiilor, Crisitan Cioaca a fost eliberat din închisoare. Bărbatul cercetat pentru dispariția Elodiei Ghinescu rămâne liber definitiv. Instanța a luat decizia astăzi, 22 august 2023.

Cristian Cioaca a fost eliberat din închisoare
Decizia este finală

Cristian Cioaca a fost eliberta din închisoare!

Fostul soț al Elodiei Ghinescu și bărbatul cercetat pentru dispariția ei a fost lăsat liber de judecători. Fostul polițist și-a petrecut ultimii 9 ani în spatele gratiilor, când a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea soției sale. Ei bine, se pare că celebrul Cristian Cioacă a scăpat de închisoare.

 

Cristian Cioacă a fost eliberat din închisoare

Fostul polițist și fosta lui soție, Elodia Ghinescu, au devenit cel mai mediatizat caz în anul 2007, când avocata a fost dată dispărută fără urmă și nu a mai fost găsită niciodată. După multe investigații, instanța l-a condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare, însă acesta a stat în spatele gratiilor doar 9 ani, conform ultimelor informații.

Cristian Cioacă a fost eliberat miercuri, 22 august 2023, la 16 ani de la momentul în care soția lui a dispărut și a dat de probleme cu legea. Decizia instanței este definitivă, astfel că fostul polițist nu se va mai întoarce în închisoare. Bărbatul a formulat o cerere de eliberare condiționată, care i-a fost admisă în cele din urmă.

 

”Admite contestaţia formulată de contestatorul (…) pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 8362/280/2023, desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând, În temeiul art. 59 Cod Penal (1969) cu aplic. art. 5 Cod penal (2009): Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului C.C.C. de sub puterea mandatului nr. 1631/2016 emis de Judecătoria Piteşti în baza sentinţei penale nr. 1373/2016, dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în data de 22.08.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei”, a decis instanța de la Judecătoria Pitești.

 

Cum a reacționat avocata Elodiei Ghinescu, când fostul polițist a formulat cererea

Cristian Cioacă a avut mai multe încercări de a se elibera din închisoare, iar toate i-au fost respinse de judecători. Încă de la începutul acestui an, bărbatul a ajuns de mai multe ori în fața instanței.

Avocata Elodiei Ghinescu, femeia dată dispărută, a reacționat dur în urmă cu câteva luni, când Cristian Cioacă le-a cerut acest lucru judecătorilor. Avocata Crina Radu este de părere că acesta nu trebuie eliberat condiționat și a primit o pedeapsă mult prea mică pentru gravitatea faptelor lui.

”În opinia mea, Cristian Cioacă ar trebui să nu beneficieze de eliberare condiţionată şi să execute întreaga pedeapsă. Oricum, 15 ani şi opt luni este o pedeapsă foarte mică pentru gravitatea faptelor comise.”, a declarat Crina Radu la Antena Stars, după ce Cristian Cioacă a cerut să fie eliberat.

CITEȘTE ȘI...