Creste valoarea vaucherelor de alimente. Când vor primii românii bani mai mulți

Pensionarii cu venituri mici vor primi si anul viitor voucherele pentru alimente.

Vouchere alimente şi bani mai mulţi pentru profesori în octombrie.

Ministrul Fondurilor Europene a făcut un anunt extrem de important, în exclusivitate la Romania TV.

Adrian Caciu a explicat ce bani în plus vor primi profesorii in luna octombrie.”Aşa cum ne am angajat, cadrele didactice au prima de 1.500 lei, iar personalul nedidactic prima de 500 lei în luna octombrie.

În perioada 20-27 octombrie, cardurile vor incarcate cu aceste sume de bani, este inceputul acestui program care se desfasoara pana in 2027, asa cum am stabilit cu personalul din educatie”.

Voucherele pentru alimente vor crește la 1500 de lei. Când vor primii românii bani mai mulți
Nu a fost singura veste bună adusă de Adrian Câciu în direct la România TV. „Luna octombrie este luna în care se încarca cardurile cu 250 lei, bani care sunt primiţi de 2,5 milioane beneficiari.

Avem transa octombrie si vom mai avea o transa in decembrie, dar asumarea guvernamentala continua.

Cel putin pentru ceea ce inseamna vouchere de alimente, pot sa va spunca aceasta masura va continua si in anul 2024”, a sps ministrul Fonduri Europene în exclusivitate la România TV.

Cine beneficiază de voucherele sociale
Pensionarii sistemului public de pensii, inclusiv cei înregistrați în casele de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special. Aceștia sunt eligibili dacă veniturile nete lunare înregistrate în 2022 sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei și în 2023 sunt fie mai mici, fie egale cu 1.700 lei.
Copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, care au venituri nete lunare proprii de până la 1.500 lei în 2022 și până la 1.700 lei în 2023.
Familii cu cel puțin doi copii în întreținere, care au venituri nete lunare pe membru de familie de până la 600 de lei în 2022 și până la 675 de lei în 2023.
Familiile monoparentale care au venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 de lei în tranșele din 2022 și mai mici sau egale cu 675 de lei în tranșele din 2023 sunt eligibile pentru voucherele pentru alimente.
Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.

CITEȘTE ȘI...