“Conopida cu sos de cașcaval la cuptor” este delicioasă, de te lingi pe degete. Acest fel de mâncare va dispărea primul de pe orice masă, fiindcă este mai gustos decât carnea. Conopida se prepară simplu și ușor și este potrivită pentru cină sau un prânz din weekend. Buchețelele de conopidă sunt incredibil de gustoase, gingașe și moi, iar ciupercile oferă un gust aromat și bogat. Sosul de cașcaval face această mâncare și mai gingașă și apetisantă.
INGREDIENTE
-700 g de conopidă,-1.5 l de apă,-1 linguriță de sare,-100 g de ciuperci,-1 lingură de ulei fără miros,-2 linguri de pesmeți,-1.5 pahare de lapte,-30 g de făină, -35 g de unt ,-1/2 linguriță de muștar ,-1 bucată de cașcaval tare ,-sare, piper negru măcinat și nucșoară după gust
MOD DE PREPARARE
1. Desfaceți conopida buchețele mari: puteți folosi și conopidă congelată.
2. Turnați apa într-o cratiță, adăugați o linguriță de sare și aduceți la fierbere.
3. Puneți buchețelele de conopidă în apa clocotită și fierbeți timp de 4 minute după ce vor începe să fiarbă: nu trebuie să fierbeți mai mult timp, deoarece conopida va deveni moale. Dacă folosiți conopidă congelată, atunci fierbeți-o timp de un minut după ce va începe să fiarbă.
4. Scoateți conopida fiartă imediat cu o spumieră și puneți-o într-un bol.
5. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.
6. Spălați ciupercile, uscați-le și tăiați-le felii subțiri.
7. Turnați o lingură de ulei în tigaie și prăjiți ciupercile până vor fi gata. Asezonați la sfârșit cu sare și piper după gust.
8. Mutați ciupercile prăjite într-o formă de copt și puneți deasupra buchețelele de conopidă fierte pe jumătate.
9. Preparați sosul de cașcaval: topiți untul într-o tigaie.
10. Presărați făina în tigaie și amestecați rapid.
11. Turnați laptele imediat (cu orice conținut de grăsime) și amestecați bine, ca să nu rămână cocoloașe.
12. Când masa va deveni omogenă, presărați cașcavalul ras.
13. Amestecați sosul la foc mic. Adăugați sarea, piperul, nucșoara și muștarul. Amestecați bine și opriți focul.
14. Turnați sosul obținut peste ciuperci și conopidă.
15. Presărați deasupra cu pesmeți și cașcaval ras.
Citeste in continuare si despre..
Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 100 g de sfeclă roșie în fiecare zi
Dacă până acum nu obişnuiaţi să consumaţi sfeclă roşie, este cazul să introduceţi acest aliment în alimentaţia voastră zilnică. Sfeclă roşie controlează nivelul glucozei, virilitatea, ajută la pierderea în greutate şi multe altele.
În acest articol vom trece în revista 11 motive pentru care să începeţi să consumaţi zi de zi sfeclă roşie.
Valori nutriţionale / calorii: 100g = 43 calorii
Grăsime: 0g (0% recomandat valori zilnice) Colesterol: 0 Sare: 106 mg (4%) Hidraţi de carbon: 13g (4%) Fibre: 4g (15%) Zaharuri: 9g Proteine: 2g
100g sfeclă roşie prezintă următoarele vitamine şi minerale: Vitamina C: 4.9mg (8%) Acid folic: 109mcg (27%) Fier: 0,8mg (4%) Magneziu: 23.0mg (6%) Fosfor: 40.0mg (4%) Potasiu: 325 mg (9%) Mangan: 0,3 mg (16%)
- 1. Scade nivelul tensiunii arteriale. Sfeclă roşie este un izvor nesecat de nitratti, care, atunci când consumaţi, se preschimba într-un gaz numit oxid de azot. Ambele ajută la lărgirea arterelor şi micşorarea pulsului. Specialiştii observat că sfeclă roşie asigura bună funcţionare a sistemului nostru circulator.
2. Reduce nivelul de colesterol rău şi previne formarea plăcii. Sfeclă roşie conţine fibre solubile, flavonoizi şi betacianina. Betacianina este elementul component al sfeclei roşiicare-i oferă acesteia culoarea roşie şi mirosul sau specific. Ajută la diminuarea colesterolului şi nu permite stocarea acestuia pe pereţii arterelor. În felul acesta ne protejează de eventuale atacuri de cord şi accidente vasculare. - 3. Foarte bună pentru femeile însărcinate. Sfeclă roşie abundă în acid folic. Acidul folic este esenţial femeilor însărcinate fiindcă protejează bebeluşul de diverse condiţii cum ar fi spine bifidă (o problema congenitală ce afectează măduva spinării a micuţului). Mamelor, sfeclă roşie le aduce un adevărat plus de energie de care au toată nevoia în timpul sarcinii.
- 4. Combate osteoporoză. Sfeclă roşie este bogată în siliciu care are un rol esenţial în asimilarea calciului de către organism. Calciul este răspunzător de sănătatea oaselor şidinţilor, iată de ce un pahar de suc de sfeclă roşie previne osteoporoză şi protejează sănătatea oaselor.
- 5. Ţine diabetul sub control. Persoanele care suferă de diabet îşi pot potoli poftă de dulce doar adăugând sfeclă roşie în mâncărurile lor. Sfeclă roşie are un indice glicemic scăzut şi menţine sub control nivelul de glucoză reducând astfel poftă de zahăr. Mai mult decât atât, sfeclă roşie este săracă în calorii.
- 6. Tratează anemia. Sfeclă roşie conţine o cantitate însemnată de fier. Fierul ajută în secreţia hemaglutinei ce contribuie la transportul oxigenului în diferite părţi ale corpului. Fierul este cel care ajută la combaterea anemiei.
- 7. Vindecă oboseală. Sfeclă roşie ajută la menţinerea vitalităţii. Nitratii din componentă sfeclei roşii ajută la lărgirea arterelor permiţându-i astfel oxigenului să ajungă în toate părţile corpului. De asemenea, fierul din sfeclă roşie creşte rezistenţă organismului.
- 8. Îmbunătăţeşte rezistenţă şi activitatea. Sfeclă roşie mai este numită şi „viagra naturală”. Nitratii din sfeclă roşie ce se transformă în oxid de azot provoacă lărgirea venelor şi dirijează fluxul de sânge către organele genitale. În plus, sfeclă roşie conţine bor, un ingredient chimic esenţial în generarea hormonilor.
9. Protejează împotriva can.cerului. Betacianina din componentă sfeclei roşii reduce viteză tumorilor cu 12.5 % în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu cancer la sâni şi cancer laprostată. - CITESTE mai mult AICI