Citeste ce spun psihologii despre oamenii care plâng des și cu orice ocazie

Conform Elite Newsfeed, plânsul reprezintă lacrimile ce curg din ochi în urma unei sensibilizări emoționale puternice.

Poate fi vorba atât de tristețe, cât și de bucurie sau furie. Unii oameni consideră că plânsul este un semn de slăbiciune, dar nu în zadar se spune că un om cu adevărat curajos este cel care nu se teme să-și arate lacrimile.

Pare uimitor, dar plânsul este de fapt benefic pentru sănătate. Iată ce spun psihologii despre oamenii care plâng des și cu orice ocazie:

1.Plânsul indică un om bun la suflet și un prieten devotat – Mai ales în momentele dificile, când tu poți plânge pe umărul său și el pe umărul tău. E suficient să verși o lacrimă, să îți exprimi toată durerea și să te deschizi omului care te înțelege și te compătimește.

2.Plânsul e o dovadă că nu vă este frică de propriile sentimente – Problemele în familie, stresul, furia, ura, tristețea, dezechilibrul hormonal, anumite boli sau chiar un film sau un cântec emoționant – toți acești factori vă pot sensibiliza, făcându-vă să începeți a plânge. Atunci când nu evitați să o faceți, căpătați înțelegerea și compasiunea celor din jur, iar dvs. vă umpleți de puteri pentru a depăși situația dificilă.

3.Vă puteți gestiona stresul – Atunci când vă permiteți să plângeți în orice situație, acest fapt acționează ca un fel de curățare, ca o eliberare de gândurile apăsătoare. Iar dacă le ții mult în tine și nu le lași să iasă, s-ar putea să te ciocnești cu niște probleme serioase de ordin psihologic și chiar psihic.

4.Plânsul indică un om puternic, pe care nu îl atinge reacția celor din jur – Noi uneori simțim o slăbiciune și o disperare atât de mare, încât ne închidem în noi înșine. Încercând să ne ascundem durerea după un zâmbet fals, facem de fapt o mare greșeală atât față de cei din jur, cât și față de noi înșine.

Oamenii care nu se tem să plângă sunt cei mai puternici, căci ei își pot controla emoțiile. Dacă ne abținem de la plâns, ne punem sănătatea în pericol!

De multe ori noi ca oameni cand observam pe cineva ca plange ne cuprinde o stare de mila si nu e un lucru rau aceast sentiment. Eu cred te face sa simti ca traiesti, esti viu si te ajuta sa realizezi ca esti uman sau om. Oamenii cei mai puternci din istorie au plans, ei au trait pe acest pamant si chiar au plans.

Unul dintre acesti oameni a fost Mantuitorul Hristos. Da, El a plans. In Sfanta Biblie avem scrie de mai multe ori unde ne arata ca Mantuitorul a plans. Lui i-a pasat de cei din jur si in sufletul lui s-a produs mila si durerea  ce au dat nastere la lacrimi sincere.  Asa ca, oameni buni nu va rusinati ca ce vor spune cei din jur vostru daca lacrimati. De multe ori ne ascundem lacrimile sau ne e teama ca ne vede x sau z.  Nu va mai temeti!

Nu uita ca indiferent prin ce treci Dumnezeu iti vede lacrimile, chiar ti le aduna si le pune in burduful Sau. De ce? Pentru ca ca ai valoare in ochii lui si te iubeste. Dumnezeu sa-ti mangaie sufletul si inima. Durerea ta sa ti-o faca in bucurie, si amarul tau in fericire. Amin!

CITEȘTE ȘI...