Ceaiul care reduce colesterolul, alungă insomniile și ne scapă de constipație – Iată cum se prepară

Sărace în grăsimi, pline din belșug de fibre, vitamine și minerale, vinetele, minunatele legume ale verii nu au un gust inconfundabil ci aduc beneficii uriașe sănătății! Vreți o detoxificare a corpului ca la carte?

Apelați la cel mai bun prieten din această perioadă a anului: vinetele! Fie că le consumați sub formă de salată sau la grătar acestea au efecte binefăcătoare.

 

Pentru un efect maxim puteți folosi ceaiul de vânătă preparat în felul următor:

Veți avea nevoie de: 2 rondele de vânătă, 300 de ml de apă și 1-2 lingurițe de miere! puneți apa la fiert, când apa este în punctul de fierbere, adaugați cele 2 rondele de vânătă, opriți focul și lăsați la infuzat 10 minute. După ce s-a răcit, adăugați și mierea.

 

Consumați o cană de trei ori pe zi, timp de trei săptămâni.

Iată ce efecte va avem:

Vitamina B conținută în vinete vă ajută să faceți față stresului și conferă o stare psihică foarte bună. Folosind rețeta de mai sus veți scăpa și de insomnii și stări de nervozitate.

Protejează inima. Dacă până acum ați avut probleme cu constipația, acest ceai va rezolva problema după prima utilizare Bogat în antioxidanți, preparatul protejează organismul de infecțiile cauzate de bacterii Ceaiul de vânătă este renumit a fi unul dintre cele mai bune remedii ce protejează sistemul cardiovascular

 

Micșorează totodată și cantitatea de colesterol rău LDL. De gustul minunat al acestei legume dar și de ceaiul de mai sus ( fără a adăuga miere) se pot bucura și persoanele care suferă de diabet, întrucât vinetele sunt bogate în carbohidrați solubili, fibre și au doar patru grame de zahăr la o cantitate de 100 de grame. Nu în ultimul rând, vitaminele C și conținute de vinete întăresc sistemul imunitar și luptă împotriva radicalilor liberi.

CITEȘTE ȘI...