Ce spun unghiile despre sănătatea ta. Semnele pe care nu ar trebui să le ignori, pentru că pot ascunde boli grave

Ce spun unghiile despre sănătatea ta. Aspectul lor pot fi adesea un semn revelator al sănătății tale generale. De exemplu, anumite preocupări legate de unghii pot indica deficiențe de vitamine, altele pot sugera condiții de sănătate mai grave care ar putea necesita o vizită la medic.

Ce spun unghiile despre sănătatea ta. Potrivit doctorului Dana Stern, dermatolog și specialist în unghii certificat, unghiile nesănătoase pot fi cauzate de utilizarea unor ingrediente dăunătoare, cum ar fi formaldehida.

„Întăritorii de unghii care conțin formaldehidă pot face ca unghia să devină în mod paradoxal fragilă și pot duce la onicoliză, adică la separare.

Evitați produsele care se prezintă ca fiind tratamente, dar care au nevoie de dizolvant de ojă pentru a le îndepărta. Acestea sunt adesea lacuri transparente glorificate și pot agrava deteriorarea unghiilor.„, spune ea.

Ce spun unghiile despre sănătatea ta

Alte cauze ale unghiilor nesănătoase includ deteriorarea cauzată de leziuni, cum ar fi lustruirea agresivă a unghiilor sau îndepărtarea cuticulelor. Predispozițiile genetice pot juca, de asemenea, un rol în sănătatea unghiilor. „Există o componentă genetică a unghiilor fragile și o corelație directă cu îmbătrânirea„, mai spune Dr. Stern.

Folosirea excesivă a produselor artificiale, cum ar fi oja, gelul sau acrilicul, pe unghii, face ca unghiile să fie fragile și deshidratate, spune Michelle Saunders, un celebru nail artist. Procesul de obținere și îndepărtare a acestor îmbunătățiri ale unghiilor poate elimina, de asemenea, straturi din unghiile tale naturale.

„Semnele vizibile care arată că unghiile tale nu sunt sănătoase includ riduri în unghii, unghii care se rup ușor și decolorarea„, spune Syreeta Aaron, nails artist.

Dacă observați o decolorare verde-neagră verzuie, acesta poate fi un semn al unei infecții bacteriene. Cu toate acestea, o dungă neagră închisă pe unghie poate fi un semn de cancer de piele. AAD recomandă programarea la un dermatolog la vederea oricărei decolorări pe unghii pentru a înțelege pe deplin cauza și pentru a aplica tratamentul potrivit.

Alte semne vizibile ale unghiilor nesănătoase includ caneluri, gropițe și unghii bătute. Șanțurile adânci sunt adâncituri în patul unghiei, iar pișcătura unghiilor arată ca și cum cineva ți-ar fi înfipt o scobitoare în unghii.

„Unghiile sănătoase au o strălucire naturală și sunt flexibile”, spune Saunders. De asemenea, ele au o placă unghială uniformă, un pat unghial roz cu vârful alb și curat și cuticule intacte, adaugă Dr. Stern.

Aaron recomandă, de asemenea, să rămâneți la curent cu suplimentele zilnice, cum ar fi vitamina C, biotina, zincul, fierul și magneziul, pentru a vă asigura că unghiile dvs. primesc nutrienții necesari pentru a rămâne sănătoase și puternice, potrivit Realsimple.com.

CITEȘTE ȘI...