Ce i-a spus Florin Piersic medicului Adrian Marinescu, pe patul de spital: “Este foarte important”

Ce dezvăluiri i-a făcut Florin Piersic medicului Adrian Marinescu, pe patul de spital? Ce trebuie să învățăm de la marele actor: “Este foarte important”.

În urmă cu o săptmămână, Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Foișor din București, unde a suferit o intervenție chirurgicală la nivelul genunchiului. Printre medicii care au avut grijă de el se află și managerul Institutului Matei Balș, doctorul Adrian Marinescu. Cum l-a impresionat Florin Piersic pe acesta?

Ce i-a spus Florin Piersic medicului Adrian Marinescu, pe patul de spital

De câteva zile, întreaga țară urmărește cu sufletul la gură situația medicală a celebrului actor, Florin Piersic. Din fericire, intervenția chirurgicală suferită la genunchi a fost cu succes, iar acesta a început deja procedurile de kinetoterapie și recuperare. Florin Piersic se află sub constanta supraveghere a medicilor, cărora le-a mulțumit public, printr-un mesaj.

Doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului, a fost profund impresionat de atitudinea artistului. Chiar și pe patul de spital, Florin Piersic și-a păstrat farmecul și energia pozitivă. Când s-au cunoscut pentru prima dată, Adrian a simțit că discută cu un om pe care îl cunoștea de multă vreme.

„Cred că noi toți l-am cunoscut de pe scenă și în general din tot ce a avut ca activitate. Ai impresia, în momentul în care atâția ani vezi pe cineva, că îl cunoști chiar dacă nu e lângă tine.As spune, în mod clar, că este așa cum mă așteptam. Aveam impresia că îl cunosc dinainte, așa cum probabil toți facem: o persoană caldă, deschisă, plină de șarm, cu un tonus și o poftă de viață mai mult decât evidente, chiar în situația medicală care nu este deloc ușor. Este interesant că și la început, când a venit la Matei Balș, lucrurile erau la fel chiar dacă nu era în cea mai bună stare. Lucrurile acestea erau mai mult decât evidente și cu atât mai mult, când evoluția a fost mai bună la Spitalul Foișor”, a mărturisit medicul Adrian Marinescu pentru WOWbiz.ro

Medicul Adrian Marinescu a fost impresionat de Florin Piersic ”Aveam impresia că îl cunosc dinainte”

În ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă, Maestrul și-a păstrat același spirit de glumă pe care l-a avut toată viața. El a format o legătură strânsă cu medicul Adrian Marinescu.

„Practic, ceea ce știam despre maestru s-a văzut și în realitate. Îmi spunea, când m-a văzut la spital: Măi copile, ce faci?! – acesta era termenul pe care îl folosea ori de câte ori mă vedea. Am povestit, erau și glumele știute. A fost o discuție care vine de la sine. O persoană deschisă te face și pe tine să te deschizi și să fie o comunicare extrem de facilă, lucru care s-a și întâmplat”, a mai povestit Adrian Marinescu.

„Este foarte important, cum ați văzut și în mesajul transmis, la dânsul este o dorință, o poftă de viață, iubirea mai mult decât fără margini pentru scenă, dorința de a se întoarce acolo, de a o face cât mai repede și de a fura inima admiratorilor. Nu a fost nimic care să mă mire, este exact așa cum îl știam”, a povestit medicul Adrian Marinescu, pentru WOWbiz.ro.

Ce lecție a învățat medicul Adrian Marinescu de la Florin Piersic?

Medicul Adrian Marinescu ne-a dezvăluit ce lucruri importante a învățat de la marele actor. Indiferent de vârstă și problemele de sănătate cu care te confrunți, nu trebuie să pierzi speranța și dorința de a trăi. Acesta spune că Florin își păstrează mentalitatea pozitivă și tonusul pe care îl avea cu ceva ani în urmă.

„Faptul că indiferent de problemele pe care le ai din punct de vedere medical și toți vom avea aceste probleme, mai devreme sau mai târziu, trebuie să își dorești și să trăiești, dar și să ai o viață pe care să nu o limiteze vârsta. Mi se pare extrem de important faptul că nu contează că are aproape 90 de ani, ceea ce contează este că are aceeași percepție pe care o avea și cu zeci de ani înainte. Este extrem de important. Nu mulți dintre noi reușesc și de multe ori ne complacem în situația în care avem o anumită vârstă și pierdem energia, practic pierdem dorința de viață în final”, a declarat, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, doctorul Adrian Marinescu.

CITEȘTE ȘI...