CE A APĂRUT PE CER, ÎN ARAD. LOCALNICII AU RĂMAS MASCĂ ȘI AU FILMAT IMEDIAT FENOMENUL STRANIU

În cursul zilei de duminică, 3 august 2023, mai multe regiuni ale României au fost lovite de ploi și furtuni puternice. Locuitorii județului Arad au avut parte de un fenomen meteo rar, peisajul creat pe cer fiind extrem de spectaculos.

După ce a fost sufocată de caniculă pe timpul verii, țara noastră se confruntă acum, la început de toamnă, cu fenomene meteo extreme. În cursul zilei de duminică, o mare parte a țării noastre a fost lovită de ploi și vijelii puternice.

Un fenomen meteo rar s-a produs în județul Arad. Peisajul creat pe cer i-a uimit pe locuitorii zonei
Mai bine de jumătate din țară s-a aflat duminică sub cod cod galben de furtuni şi vijelii. Zone întinse din Transilvania, Moldova și Banat au fost afectate de fenomene meteo extreme. În câteva ore, a plouat cât pentru jumătate de lună, iar vântul a pus la pământ copaci şi a smuls acoperişuri.

Cu puțin timp înaintea înserării, nori negri s-au adunat deasupra localităţii Salonta, din judeţul Bihor. În același județ, la Tăutelec, un nor cu aspectul unui fuior a produs uimire printre localnici.

Un fenomen meteo rar s-a produs în judeţul Arad. Apariţia norilor de tip shelf-cloud a creat pe cer un peisaj spectaculos.

Datorită aspectului lor straniu, norii de tip shelf-cloud sunt căutați de vânătorii de furtuni. Același fenomen s-a produs și în localitatea Pecica, unde norii groşi au prevestit furtuna.

Ploaia puternică a făcut ravagii la Cluj-Napoca. Mai multe străzi au fost inundate, dar şi un centru comercial. Și alte localități din județul Cluj au fost afectate de vijeliile puternice, iar în zonele montane vântul a rupt zeci de arbori.

CITEȘTE ȘI...