Caz incredibil la Timisoara! O tanara a gasit un cersetor de pe strada si l-a luat sa-l culce la ea acasa!

O tanara din Timisoara a adoptat un om al strazii.

L-a luat acasa, i-a pus sa manance si i-a pregatit un pat cald! Cu ajutorul altor oameni de bine, batranul hoinar, care vorbeste fluent engleza, a capatat, de azi, o noua infatisare.

El este Ciprian Gataiantu, un om al strazii care si-a intalnit ingerul pazitor: pe Anca, o tanara de 27 de ani. Fata l-a gasit pe batran zgribulit in ger si l-a dus la ea acasa, unde i-a dat sa manance si l-l-a lasat sa doarma.

Povestea batranului e impresionanta. A terminat o scoala profesioanala, a muncit in constructii si vorbeste fluent engleza, pentru ca 23 de ani a lucrat in America.

Dorul de casa l-a intors in tara, dar soarta l-a facut sa stea mai mult pe strazi. Pentru ca si-a pierdut cartea de munca, nu poate incasa pensie. Are doar un ajutor social de 130 de lei si o incapere neincalzita in care sa doarma.

Cu ajutorul Ancai, visul batranului incepe sa prinda aripi. Dupa ani de chin, mai multi oameni de bine s-au mobilizat sa-l ajute. Deocamdata, incaltarile cu 3 numere mai mari au fost schimbate, la fel si paltonul ros de vreme.

Urmatoarea mare dorinta a Ancai este sa ii gaseasca lui Ciprian o locuinta cu caldura si cu apa calda.

Cu fiecare zi ce trecea, Anca se implica tot mai mult în transformarea vieții lui Ciprian. Oameni generoși, mișcați de povestea acestui bătrân hoinar, s-au alăturat eforturilor ei. Împreună, au reușit să strângă fonduri și să ofere ajutor pentru a-i îndeplini nevoile imediate lui Ciprian.

Prima mare realizare a fost găsirea unei locuințe potrivite. Prin intermediul contactelor sale, Anca a reușit să identifice un mic apartament disponibil într-o zonă liniștită a orașului. Oameni cu suflet mare au contribuit cu mobilier și ustensile de bază pentru casa nouă a lui Ciprian. Acum, batranul avea un adăpost cald și confortabil unde să se retragă în fiecare seară.

Dar Anca nu s-a oprit aici. Știa că pentru a oferi o schimbare semnificativă în viața lui Ciprian, trebuiau să depășească obstacolele administrative. A început demersurile pentru a recupera actele pierdute ale bătrânului și pentru a-i asigura drepturile legale. Cu sprijinul unui avocat caritabil și al altor voluntari, au reușit să restabilească documentele necesare pentru ca Ciprian să poată solicita pensia meritată.

În paralel, Anca a dezvoltat un mic program de formare pentru Ciprian, ajutându-l să-și revigoreze abilitățile profesionale și să-și găsească un loc de muncă potrivit experienței sale. Persoane din comunitate, impresionate de determinarea bătrânului și de angajamentul Ancai, au oferit oportunități de angajare și mentorat.

Pe măsură ce zilele treceau, Anca și echipa sa continuau să își dedice timpul și resursele pentru a-i oferi lui Ciprian o a doua șansă la viață. Prin gesturile lor de bunătate, au reușit să demonstreze că, uneori, un simplu act de compasiune poate schimba cursul unei vieți întregi. În această poveste de transformare, Anca și Ciprian au devenit simboluri ale generozității și speranței, inspirând comunitatea lor și făcându-i pe oameni să creadă în puterea schimbării prin iubire și solidaritate.

CITEȘTE ȘI...