Carnagiu pe șosea: 12 copii și șoferul unui microbuz, morți într-un grav accident produs în Africa de Sud

Un adevărat carnagiu s-a produs pe o șosea din Africa de Sud, acolo unde 12 copii și șoferul unui microbuz au murit într-un accident rutier.

Tragedie rutieră produsă pe o șosea din Africa de Sud, acolo unde 12 copii și șoferul unui microbuz au murit într-un cumplit accident rutier. Vehiculul în care se aflau a intrat în coliziune cu un TIR.

Tragedie rutieră de proporții: 12 copii, morți pe loc într-un accident produs între un microbuz și un TIR, în Africa de Sud

Evenimentul dramatic de pe Continentul Negru a fost consemnat miercuri, 10 iulie, la orele dimineții. Un microbuz școlar în care se aflau 19 elevi a fost izbit de un autocamion, în provincia Gauteng.

În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat și a luat foc. Din păcate, 12 copii și șoferul microbuzului au murit pe loc. Elevii mergeau spre școală în momentul tragediei, au declarat miercuri oficialii locali. Alți 7 copii au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

”Un microbuz de transport privat a fost implicat într-un accident tragic în regiunea Kokosi-Wedela, lângă Merafong, curmând viaţa a 12 copii şi a şoferului lor. De asemenea, alţi 7 elevi au fost transportaţi de urgenţă la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri”, adaugă comunicatul autorităților locale.

Până în acest moment, vârsta copiilor decedați nu a fost precizată de autorități. Este cunoscut faptul că autobuzul transporta copii de școală primară, de obicei cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani.

Copiii implicați în această tragedie provin de la două școli din Carletonville, situate la aproximativ 78 de kilometri vest de Johannesburg, a declarat ministrul educației din Gauteng, Matome Chiloane, într-un comunicat, scrie DW.

Acest eveniment dramatic a șocat comunitatea locală și întreaga națiune sud-africană, evidențiind preocupările legate de siguranța rutieră și necesitatea unor măsuri stricte pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

Africa de Sud dispune de o infrastructură rutieră bine dezvoltată. Cu toate acestea, țara africană nu stă deloc bine atunci când vine vorba de siguranța rutieră.

Ministrul Educației, îndurerat după această tragedie

Într-un mesaj postat pe rețeaua X (fostul Twitter), ministrul Educației al provinciei Guateng, Matome Chiloane, s-a declarat “profund îndurerat de acest tragic eveniment”.

“Pierderea copiilor noştri este o lovitură teribilă pentru comunitatea noastră şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre familiile elevilor decedaţi sau răniţi“, a mai punctat el.

CITEȘTE ȘI...