Când intră următoarea tranșă de bani pe voucherele sociale si ce români riscă sa NU mai primescă banii

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a stabilit ca în anul 2023 să se acordă șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calde, o dată la două luni. Banii sunt acordați prin programul „Sprijin pentru România” în șase tranșe egale, a câte 250 de lei fiecare.

Cele peste 2,4 milioane de români care beneficiază de aceste carduri vor să știe când intră următoarea tranșă de bani pe voucherele sociale.

Cardurile pentru alimente au fost încărcate cu trei tranșe până acum, ceea ce înseamnă că românii care beneficiază de voucherele sociale 2023 mai au de încasat 750 de lei în alte trei tranșe, până la sfârșitul anului.

Când intră următoarea tranșă de bani pe voucherele sociale

Românii care primesc bani pe cardurile sociale vor încasa cea de-a patra tranșă până la jumătatea lunii august.

Până în prezent, cardurile pentru alimente au fost încărcate cu trei tranșe, ceea ce înseamnă că românii care beneficiază de voucherele sociale 2023 mai au de încasat 750 de lei în alte trei tranșe, până la sfârșitul anului.

Prin OUG 63/2022 s-a stabilit că de aceste ajutoare pot beneficia:

  • pensionarii ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei;
  • persoanele- copii și adulți- încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei;
  • familiile cu cel puțin doi copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei;
  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;
  • persoanele fără adăpost.

Calculele se fac doar pe sumele nete obținute de fiecare membru în parte, pe care le poate avea o persoană: pensii, venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, venituri din cedarea folosinței bunurilor, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, venituri din premii și jocuri de noroc sau venituri din alte surse.

O parte dintre cei care au reușit să obțină vouchere sociale pentru achiziționarea alimentelor de bază ar putea rămâne fără ele, conform unei Ordonanțe de Urgență. Află care sunt românii care se află în acest pericol!

Cine nu o să mai primească vouchere sociale din luna august

O parte dintre beneficiari ar putea rămâne fără cei 250 de lei primiți la fiecare două luni, și asta chiar dacă ei sunt eligibili. Se pare că, în cazul în care beneficiarii acestui program se încadrează într-una dintre excepțiile prevăzute în legislația care reglementează programul nu se vor mai regăsi pe lista beneficiarilor.

Printre românii care vor pierde dreptul la acest ajutor sunt cei care părăsesc ţara, cei care sunt condamnați ori cei care primesc servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private, conform Ordonanței de Urgență nr. 63 din 9 mai 2022.

Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele prevăzute la alin. (1) care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private”, conform informațiilor din OUG 63/9 mai 2022.

CITEȘTE ȘI...