Cacao în apă caldă – o alternativă mai bună decât antidepresivele și medicamentele pentru inimă

Cacao este considerată cea mai bogată sursă de antioxidanți polifenoli, oferind beneficii senzationale pentru sănătatea inimii și protejând celulele corpului împotriva deteriorării premature.

Consumată în băuturi simple, neindulcite și preparate cu apă, cacao caldă poate fi o alternativă sănătoasă la ciocolata procesată, bogată în zahăr și calorii.

Reteta pentru cacao caldă simplă, așa cum este consumată în Guatemala, implică amestecarea a două linguri de cacao cu o cană de apă fierbinte, fără adaos de lapte sau zahăr.

Opțional, se poate adăuga scorțișoară, miere sau zahăr brun și lichior. Cacao caldă poate fi băută dimineața, înlocuind cafeaua sau, mai târziu, până la ora 14:00.

Polifenolii din cacao au efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, reducând riscul de infarct și atac vascular cerebral, scăzând tensiunea arterială, relaxând vasele de sânge și impiedicând formarea de cheaguri. Cacao are de asemenea un efect anti-coagulant asemănător cu aspirina, iar consumul regulat poate îmbunătăți funcția generală a venelor și arterelor.

Pe lângă beneficiile pentru inimă, cacao caldă poate fi un tonic bun pentru psihic, contribuind la îmbunătățirea dispoziției și la reducerea depresiei. Cacao este unul dintre numeroasele miracole ale naturii, conținând peste 700 de compuși cunoscuți, în special antioxidanți. Alte alimente bogate în antioxidanți care protejează sistemul cardiovascular includ ceapa, merele, ceaiul verde și vinul rosu.

CITEȘTE ȘI...