Bruce Willis se mișcă greu și abia mai vorbește. Familia speră la un „miracol de Crăciun”

Bruce Willis se mișcă greu și abia mai vorbește. Familia speră la un „miracol de Crăciun”

În luna martie a acestui an, una dintre fiicele actorului Bruce Willis, Scout la Rue, anunța pe contul de Instagram că tatăl său este nevoit să renunțe la actorie. Actorul, în vârstă de 67 de ani, fusese diagnosticat cu afazia, o tulburare cauzată de o boală a creierului care afectează abilitatea unei persoane de a comunica.

Din păcate, starea de sănătate a celebrului actor Bruce Willis se deteriorează rapid.

O persoană apropiată familiei, a deczvăluit pentru radaronline, citat de news.ro, că familia se bucură de momentele petrecute împreună, pentru că ar putea fi ultimele.

„Ei preţuiesc fiecare clipă”, a declarat sursa.

Aceeaşi persoană a anunţat că, din păcate, starea de sănătate a lui Bruce Willis se deteriorează rapid.

„Bruce nu poate spune mare lucru şi nu pare să înţeleagă prea mult din ceea ce spun alţii. Boala de care suferă, care îi afectează capacitatea de a se exprima şi de a se mişca, a progresat.

Te-ar mai interesa: Indicatorul bolii Alzheimer. Senzația este inconfo…

Se pare că se îndepărtează din ce în ce mai mult de ei şi asta le frânge inimile”, a mai spus sursa, înainte de a preciza că fiicele lui speră la un „miracol de Crăciun”.

Ce este afazia

Afazia este o boală care afectează capacitatea de comunicare și reprezint tulburarea vorbirii care afectează exprimarea sau înțelegerea limbajului vorbit sau scris în absența unor modificări senzoriale sau a unui deficit al aparatului fonator, având drept cauză leziuni dobândite ale creierului.

bruce willis1 1024×1008 1

Pacientul afazic nu mai este capabil să folosească limbajul ca simbol pentru obiecte sau pentru procesele gândirii.

Există mai multe tipuri de afazie, în care diversele proprietăți ale limbajului pot fi mai mult sau mai puțin afectate, potrivit logopezi.ro.

Cine este Bruce Willis

Cariera lui Willis a început la începutul anilor 1980, cu roluri în filme precum „Verdictul” al lui Sidney Lumet. Cariera sa a explodat mai târziu în acel deceniu, datorită rolului său principal, alături de Cybill Shepherd, în serialul ABC „Moonlighting” şi a interpretării lui John McClane în filmul de acţiune din 1988 „Die Hard”, care i-a oferit lui Willis prima sa franciză majoră.

De-a lungul carierei sale de patru decenii, filmele lui Willis au încasat peste 5 miliarde de dolari în întreaga lume. Willis a apărut în blockbustere precum „The Fifth Element” (1997), „Armageddon” (1998) şi „The Sixth Sense” (1999).

Alte filme clasice ale sale: „The Last Boy Scout” (1991), „Death Becomes Her” (1992), „Pulp Fiction” (1994) şi „12 Monkeys” (1995).

Bruce Willis a fost nominalizat la cinci Globuri de Aur (câştigând unul pentru „Moonlighting”) şi trei Emmy (câştigând unul pentru „Moonlighting” şi altul pentru rolul său de invitat în „Friends”).

CITEȘTE ȘI...