Are cineva niște „Jăcălii” pentru Paulică?! Distribuie mai departe, să-l ajute cât mai multă lume. Chiar are nevoie

Jurnaliștii de la Monitorul de Vrancea au demarat o campanie de ajutorare a unei familii din
localitatea Jitia de Jos. Redăm mai jos o parte din apelul lansat de ei, cu speranța că îi ajutăm și noi, cu puțin, să îi ofere lui Paulică un Crăciun așa cum nici n-a visat:

„A fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi, nu v-aș povesti… A fost odată, și mai este și astăzi, o căsuță ascunsă-n tăinicia foșnitoare a pădurilor Jitiei de Jos. O căsuță modestă, cu pridvor, cu uși și ferestre vopsite verde, cu pereți azurii și cu o curte plină de sârme întinse de la un pom la altul, pe care flutură mai mereu, rufele puse la uscat… În cele două odăi, câte are această căsuță, au crescut rând pe rând, alături de mama și tatăl lor, copiii. Șase la număr, din care doar doi mai bucură, cu veselia lor, sălbăticia zonei… Cei mari au plecat care-ncotro, după ce au terminat școlile”.

Ce vrea Paulică de Moș Crăciun: Niște Jăcălii !!

Ziariștii de la Monitorul de Vrancea l-au întrebat pe Paulică de Moș Crăciun.

„Se uita la mine tăcut, cu ochii mari și curioși, cu toată fețișoara încadrată în căciulița subțire și afumată, legată sub barbă ca la copiii mici. Se uita stând nemișcat, lângă soba pitică, înnegrită și ea de fum, cu veșnicele ceaune puse pe plită. Cu un început de zâmbet, a aruncat o privire întrebătoare către mama, apoi către tata… Moș Crăciun?!”

„Da, știu că vine! Să-i zici să-mi aducă jăcălii! Și mașinuțe! Și buboane!”, a spus mititelul, râzând plin de speranță, ridicându-și mânuțele în sus, într-o izbucnire de bucurie copilărească. Și i-aș mai șopti totuși, lui Moș Crăciun, că Paulică și surioara lui au nevoie de ghetuțe călduroase: el, mărimea 25 și fetița, mărimea 36.

Așa că, dacă doriți să umpleți tolba lui Moș Crăciun cu „jăcălii” și nu numai, pentru acest băiețel și surioara lui, sunteți așteptați la sediul redacției Monitorul de Vrancea. Adresa o gasiți la finalul articolului.

Să dăruim din nou, de Crăciun! Haideți să aducem bucurie!

Haideți alături de acești oameni mai puțin norocoși, cu tot ce credeți că puteți să le dăruiți: de la alimente neperisabile, la articole de igienă, detergenți, dulciuri, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte (pe care vă rugăm să le spălați, să le sortați și împachetați pe sexe și vârste), jucării, rechizite, ghiozdane și tot ce credeți că le-ar aduce bucurie și le-ar face viața mai prietenoasă și Sărbătorile de iarnă cu adevărat luminoase!

Pe toate acestea le puteți aduce, până pe 15 decembrie, la sediul redacției „Monitorului de Vrancea” din strada Tinereții nr. 1, Focșani, vizavi de Școala nr. 10, sau la Marius Constantin, pe care-l puteți contacta pe Facebook.

Grăbiți-vă, pentru că pe 16 decembrie cei de la Monitorului de Vrancea vor pleca să-i ducă lui Paulică și familiei lui darurile strânse.

Vă rugăm să distribuiți această poveste mai departe, să ajungă la cât mai mulți oameni! Va multumim !

Sursa: www.monitorulvn.ro

CITEȘTE ȘI...