Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis un cod galben de furtună pentru mai multe județe din țară. Care sunt zonele vizate

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au făcut un anunț de ultimă oră! A fost emisă o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică valabilă în întervalul 3 septembrie, ora 10 – 4 septembrie, ora 06:00. Care sunt zonele vizate.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie, anunț de ultimă oră
A fost emis un cod galben de furtună pentru mai mult de jumătate din țară
Care sunt zonele vizate
După lunile de vară în care am avut de-a face cu temperaturi caniculare, specialiștii Administrației de Meteorologie anunță că în luna septembrie vremea se va schimba și vom avea parte de ploi și temperaturi ceva mai scăzute. În cursul zilei de azi, în urmă cu puțin timp, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică valabilă pentru mai mult de jumătate de țară.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie, anunț de ultimă oră

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică, valabil începând de astăzi, 3 septembrie 2023, de la ora ora 10:00, și până mâine, 4 septembrie, la ora 06:00.

Potrivit specialiștilor, în intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în extindere treptată dinspre nord-vestul teritoriului. De asemenea, vor fi înregistrate averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului (în general cu rafale de 55…70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei.

Pe parcursul nopții de duminică spre luni, dar și în cursul zilei de luni, astfel de fenomene se vor semnala local și în regiunile sudice.

S-a schimbat masa de aer de deasupra României

Florinela Georgescu, director executiv al ANM, a anunțat zilele trecute că masa de aer de deasupra României s-a schimbat. Mai exact, specialiștii spun că am scăpat de aerul tropical, dar vom avea parte de ploi în cea mai mare parte a țării.

„Temperaturile au devenit suportabile pentru că s-a schimbat masa de aer de deasupra țării noastre. Cu alte cuvinte, am scăpat de aerul tropical responsabil pentru temperaturile deosebit de ridicate, dar și pentru instabilitatea deosebit de accentuată. Deci schimbul de masă s-a efectuat, chiar dacă de duminică ploile vor reveni. Ne așteptăm ca gradul de instabilitate să fie ceva mai redus, iar manifestări de genul celor care au fost ieri la Galați să fie pe arii din ce în ce mai restrânse”, a spus Florinela Georgescu la antena3.ro.

CITEȘTE ȘI...