Andreea Marin, dezvăluiri dureroase: „Ajunsesem să mă trezesc plângând pur și simplu. Te doare fizic sufletul!””

Andreea Marin a vorbit despre depresia pe care a trăit-o în trecut și despre momentul în care a conștientizat că trebuie să tragă un semnal de alarmă.

Andreea Marin, dezvăluiri emoţionante din lupta cu depresia. Chiar dacă acum este mereu cu zâmbetul pe buze și a reușit să atingă echilibrul perfect, atât în viața profesională, cât și personală, Andreea Marin nu a fost întotdeauna așa. Deși în aparițiile sale publice era văzută cu zâmbetul pe buze, aceasta mărturisește că a fost o perioadă în care s-a confruntat cu o depresie serioasă. La început, nu a conștientizat despre ce este vorba, povestește ea, însă treptat, pe măsură ce a ascutat diferite conținuturi media care vorbeau despre această boală, vedeta spune că se regăsea perfect în lista de simptome descrise acolo.

„Depresia este o boală, nu este o vină și mulți oameni nu înțeleg asta se feresc a spune că au nevoie de ajutor, simțindu-se vinovați că au ajuns așa(…)

De multe ori insomnia e parte din această poveste. Și insomnia durează luni de zile, duce la o oboseală cronică. Niciun om într-o stare de oboseală cronică nu poate funcționa normal. Și apoi eu ajunsesem să mă trezesc plângând pur și simplu. Ce putea să se întâmple noaptea? Nimic. Dormeam și mă trezeam cu lacrimi. Atât de adâncă era starea de insatisfacție interioară, de supărare, de dar ,de fapt, era boală. Eu nu știam lucrul acesta. (…)

Şi atunci am văzut pentru prima dată un specialist vorbind la televizor într-un program de știri despre depresie. Îmi amintesc că am rămas mască în fața televizorului pentru că omul descria simptomele, iar eu mă vedeam descrisă pe mine. Eram șocată de asemănare.”, spune Andreea Marin, potrivit Antena 3.

„Chiar dacă, acum, vizitele la psiholog sunt văzute de multe persoane ca o normalitate, extrem de multe vedete din țara noastră recurgând chiar la această formă de terapie, pe atunci, lucrurile erau cu totul diferite, povestește Andreea Marin.

„Și de atunci, după aceea, investigând, am aflat multe alte cazuri de oameni aparent împliniți, dar care închideau în ei dureri. Și nu-i bine, nu putem duce decât până la o limită. Există terapii și există oameni pricepuți și există tratamente. Adică poți ajunge la psiholog, poți ajunge la psihiatru și nu e o rușine.

Nu înseamnă că ești nebun, lunatec, sări de pe fix ș.a.m.d. Nu, aceste etichete trebuie să dispară, sunt doar răutăți. Nu, ești un om care se confruntă cu afecțiuni, cu o boală care se vindecă.

Te simți într-o furtună interioară, ca o gheară care îți apucă interiorul și pe doare. Te doare fizic sufletul! Sufletul care nu e determinat ca organ, dar tu îl simți și simți durerea în suflet.”, a continuat vedeta.

Andreea Marin, sfat pentru persoanele cu depresie

Astfel, pentru că a experimentat deja aceste stări și pentru că știe cât de mult te poate consuma și măcina pe interior o stare depresivă, Andreea Marin îndeamnă toate persoanele care se confruntă cu acest diagnostic să ia măsuri imediate. Așteptarea nu poate face decât să înrăutățească și mai mult acest diagnostic și să te îndepărteze și mai mult de cine obișnuiai să fii în trecut.

„Prea puțini sunt cei care se prind că acolo e vorba de o boală și nu de altceva. Nu o iau ca pe o reacție împotriva lor.(…) Când te simți așa, acționează, fă ceva, caută pe internet, gândește-te că e posibil să ai anxietate, să ai depresie și nu e un capăt de lume, deși așa ți se pare”, a mai spus Andrea Marian la Antena 3.

CITEȘTE ȘI...