Amandine De Casa. O Delicatesa Mult Mai Buna Decat Cea Din Cofetarie

Blat :

  • -6 oua
  • -200 grame zahar
  • -30 mililitri apa
  • -30 mililitri ulei
  • -20 grame cacao
  • -8 linguri faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • 3 galbenusuri
  • 150 grame zahar pudra
  • 300 grame unt
  • 3 linguri cacao

Sirop :

  • 400 mililitri apa
  • 100 grame zahar
  • 2 plicuri cappuccino ciocolata
  • 2 lingurita esenta rom

Glazura :

  • 150 grame ciocolata
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri lapte
  • 50 grame ciocolata alba

Mod de preparare :

Blat : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul,mixand pana obtinem o bezea tare, apa treptat, galbenusurile

amestecate cu uleiul si la urma faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt; punem compozitia intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie ptr copt. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Dupa ce s-a racit taiem blatul in 2.

Blatul se poate coace in tava 20*30 cm si atunci o putem taia in 3. Cred ca ar fi mai interesanta asa .

Sirop: punem intr-o craticioara apa cu zaharul si cappuccino; lasam sa fiarba 3 minute, luam de pe foc si adaugam esenta de rom; lasam sa se raceasca .

Crema : mixam untul moale cu zaharul pudra si cacao, apoi adaugam galbenususrile pe rand; mixam pana devine o crema spumoasa. Din aceasta crema lasam deoparte 2 linguri de crema (la temperatura camerei), iar restul o intindem intre cele 2 blaturi insiropate.

Inainte de a insiropa blatul de deasupra, taiem cu un cutit prajitura in cubulete.

Punem prajitura la frigider pana pregatim glazura.

Glazura : punem pe foc ciocolata rupta bucatele, untul si laptele si amestecam pana se topesc toate ingredientele; dam de pe foc , apoi cu o lingura asezam pe fiecare amandina .

Lasam glazura sa se raceasca, apoi cu ciocolata alba topita (50 g ciocolata alba o rupem bucati si o punem intr-o punga, in apa fiarta circa 3 minute, apoi taiem un colt al pungii cu o foarfeca) trasam linii peste ea, iar la sfarsit, cu un pos formam cate un mot din crema lasata deoparte.

CITEȘTE ȘI...