Rețete

Aluatul standard de frământat nu este adesea potrivit din cauza diferiților factori externi

Aluatul standard de frământat nu este adesea potrivit din cauza diferiților factori externi

Dar se ridică întotdeauna magnific, deși doar câteva detalii se schimbă în acest proces. Aluatul pufos trebuie frământat folosind lapte cald cu adaos de oțet de mere.

Ingrediente:

  • 700 de grame de făină de grâu
  • 1 lingurita sare
  • 400 ml lapte caldut
  • 4 linguri de zahar
  • 8 grame drojdie uscată
  • 2 oua
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • 10 grame praf de copt
  • 10 ml otet de mere
  • 50 grame unt
  • 1 galbenus de ou
  • susan

Se toarnă făina într-un castron adânc. Adăugați sare, zahăr și drojdie. Se toarnă laptele, se bate ouăle și se amestecă. Se adauga apoi ulei vegetal, se adauga praful de copt si se toarna doar 10 ml de otet de mere. Acum puneți untul aici și frământați aluatul. Deja în această etapă se va dovedi mai aerisit decât de obicei.

Transferați aluatul pe suprafața de lucru și frământați-l bine. Apoi transferați într-un castron adânc. Se acopera cu folie alimentara si se lasa 40 de minute. Transferați din nou aluatul pe suprafața de lucru și frământați-l din nou. Observați cât de pufos a ieșit.

Acum împărțim piesa de prelucrat în părți egale. Transferați într-o tavă de copt, ungeți cu gălbenuș de ou și stropiți cu semințe de susan.

Se pune la copt la 180 de grade timp de 30 de minute.

Acest aluat este potrivit nu numai pentru chifle. Este foarte posibil să coaceți pâine mult mai neutră din ea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă puteți exprima părerea (sau experiența) în comentarii, multumesc!