ADIO anticoruptie!? Ieri am asistat la un moment de adulare a Laurei Codruta Kovesi

• Ieri am asistat la un moment unic in istoria recenta a Romaniei! Sedinta solemna, la care au fost invitate zeci de personalitati, s-a transformat intr-o manifestare de adulare la adresa sefei DNA! • Nu putem sa nu ne punem niciun semn de intrebare, mai ales ca nimeni dintre cei care au sustinut discursuri nu a readus in spatiul public problema procurorilor care falsifica probe, fac zeci de abuzuri.

Rand pe rand, presedintele Klaus Iohannis, procurorul general Augustin Lazar, vicepresedintele CSM, Codrut Olaru sau sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Cristina Tarcea, s-au intrecut a in o ridica in slavi pe Laura Codruta Kovessi si activitatea DNA. In aproape 40 de minute, cat au durat discursurile, niciun cuvant despre abuzurile facute de procurorii DNA, niciun cuvant despre familiile distruse din cauza dosarelor contrafacute de unii procurori.

Mai mult decat atat, Cristina Tarcea, presedinta ICCJ a transmis un mesaj lacrimogen de incurajare a procurorilor, desi prin natura meseriei judecatorii de la ICCJ au tocmai rolul de a analiza dosarele intcmite de procurorii de la DNA. Cum sa mai aiba oamenii incredere atunci in completele de judecata de la ICCJ, cand insasi sefa Inaltei Curti tine partea procurorilor de la DNA.

‘- Nu ma pot abtine sa nu precizez ca participa la al cincilea bilant DNA si parca in alti ani masa de la prezidiu era mai lunga si mai incapatoare. Vremea sau vremurile…? – E prima oara cand m-am intrebat daca presedintele Inaltei Curti trebuie sa participe la bilantul DNA. Am avut optiunea simpla si mai protectoare pentru mine de a spune si eu nu, si optiunea mai putin comoda de a spune DA. Am ales aceasta din urma optiune, cea mai putin comoda. ” a declarat Cristina Tarcea

Toti cei prezenti la bilantul DNA se fac ca nu vad ca multi oameni percep la acest moment justitia ca fiind cel mai mare rau al Romaniei. Faptul ca justitia este abuziva face ca tot comportamentul social al oamenilor sa fie altfel decat cel normal. Nu trebuie uitat faptul ca in anul 2017 s-au inregistrat 130 de achitari, in dosarele intrumentate de procurorii DNA. Vorbim aici de sute de oameni distrusi de dosarele abuzive facute de DNA, daca luam in seama ca fie inculpat in aceste dosare are familie. Vorbim aici de afaceri profitabile distruse din cauza abuzurilor facute de unii procurori de la DNA. Nimeni nu mai face nimic in tara asta de frica DNA si a SRI, institutiile de forta ale statului.

O tara nu poate functiona asa. Trebuie schimbat radical sistemul si trasi la raspundere acei procurori care au facut abuzuri, care nu au respectat legea, iar cazuri sunt in toata tara. Ca exemplu, DNA cu cateva saptamani inainte de alegeri aresteaza un primar ca sa iasa altul. Astfel de lucruri se intampla in toata tara. Opinia publica, tineri sau batrani, pesedisti sau liberali trebuie sa militeze pentru respectarea legii. Cei de afara folosesc toate imperfectiunile legii si frica oamenilor pentru a-si face treburile mizerabile aici in tara. Mai tarziu vom avea de suferit noi si copiii nostri.

Nu putem sa incheiem fara sa spunem ca, presedintele tarii, Klaus Iohannis, a tinut un discurs in care practic s-a antepronuntat cu privire la decizia de revocare a sefei DNA. 

”- Toate acestea demonstreaza inca o data ca DNA e o institutie eficienta si care se afla deja de ani buni in prima linie a luptei anticoruptiei, contrar unei evaluari subiective, tendentioase si partizane prezentata opiniei publice de cineva saptamana trecuta (…)” a declarat Klaus Iohannis, vizibil bronzat de soarele din Tenerife.

Sursa: BZI.ro

CITEȘTE ȘI...