Adina Mihalea, văduva regretatului Ioan Luchian Mihalea, și-a crescut singură băiatul

În urmă cu 26 de ani în România a avut loc una din cele mai cumplite crime pe care mintea omenească le poate concepe.

Îndrăgitul compozitor, dirijor și cântăreț Ioan Luchian Mihalea a fost asasinat după un scenariu rupt din filmele de groază.

Adina Mihalea, văduva regretatului artist și-a crescut de-atunci singură copilul, pe Ionuț, care avea nici 4 ani când și-a pierdut tatăl.

 

Asasinii, doi tineri de 19 ani, au fost prinși după aproximativ o lună, iar reconstituirea odioasei crime i-a tulburat până și pe procurorii de caz, obișnuiți cu astfel de cazuri de omor.

Strangulat cu un cablu, lovit cu picioarele și cu pumnii în piept, mutilat apoi cu ciocanul de lipit, Ioan

Luchian Mihalea a devenit în toți anii care s-au scurs de la dispariția lui, un subiect tabu în societatea românească.

 

Poate pentru că nu ne vine să credem că printre noi trăiesc astfel de criminali, poate pentru că nu vrem să acceptăm slăbiciunea umană, limitele ei sau vrem să uităm că viața este atât de fragilă, mereu la cheremul destinului.

Astăzi, băiatul cuplului Ioan și Adina Mihalea are 30 de ani și a fost crescut fără tată, într-un oraș de provincie, de către bunici și o mamă marcată pe viață de dispariția soțului ei.

Ionuț Mihalea este IT-ist, urăște Bucureștiul și nu are înclinații muzicale dar seamănă leit cu celebrul său tată.

 

Criminalii, după ce și-au recunoscut crima, au fost condamnați la închisoare pe viață, dar au ieșit din pușcărie după 20 de ani de detenție.

Apartamentul în care a avut loc crima sângeroasă se află în cartierul Drumul Taberei, pe Aleea Valea Florilor și timp de 26 de ani a avut numeroși chiriași care n-au stat mai mult de câteva luni în acea casă.

CITEȘTE ȘI...