Accident cumplit în Italia: peste 20 de morţi după ce un autobuz a căzut în gol la Veneţia

Un accident cumplit a avut loc la Mestre, lângă Veneția, unde un autobuz a căzut de pe viaductul Vempa. Cel puţin 20 de pasageri au murit.

Potrivit Corriere del Veneto, autobuzul, care funcţiona cu metan, era încărcat cu turişti, iar la bord se afla un grup de ucraineni.

Potrivit prefecturii, bilanţul de până acum este de 21 de morţi, între care doi copii şi un adolescent, 15 răniţi, unii dintre ei în stare foarte gravă.

Dinamica accidentului nu a fost încă stabilită: autobuzul a ieşit de pe carosabil pe pasajul suprateran Vempa, a rupt parapetul de protecţie şi a plonajt în gol în apropierea căii ferate, după un zbor de aproximativ treizeci de metri. Vehiculul alimentat cu metan ar fi luat foc după ce a atins cablurile electrice.

Cel puţin 40 de ambulanţe au fost trimise la faţa locului. „Sunt foarte mulţi morţi, prea mulţi”. Acestea au fost primele cuvinte ale unui pompier care a părăsit pentru câteva minute zona de operaţiuni.

Autobuzul care s-a prăbuşit de pe pasarelă efectua un serviciu în numele unui camping local, probabil Hu din Marghera.

Preşedintele Republicii, Sergio Mattarella, i-a telefonat primarului din Veneţia, Luigi Brugnaro, pentru a-şi exprima condoleanţele.

UPDATE – Autocarul fusese închiriat de un camping pentru oaspeţi, iar la bord se aflau turişti

Autocarul care s-a prăbuşit de pe pasarela din Mestre, în care au murit aproximativ douăzeci de persoane, nu efectua o cursă regulată – aşa cum s-a anunţat iniţial – ci era un vehicul închiriat pentru oaspeţi de către un camping din Marghera. Era un autocar aparţinând companiei „La Linea”, care asigura în mod normal legătura între camping şi Veneţia, potrivit tg24.sky.it.

„Este o tragedie de proporţii uriaşe: bilanţul provizoriu vorbeşte de cel puţin 21 de victime şi peste 20 de persoane internate în spitalele din Veneto, multe dintre ele în stare foarte gravă. Din păcate, în accident au fost implicaţi şi câţiva minori”, a declarat preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia. El a mai spus că victimele sunt de diferite naţionalităţi, nu doar italieni.

Potrivit tgcom24, la bordul autocarului se afla un grup de turişti est-europeni care se întoarceau la Marghera după ce fuseseră în Veneţia.

Operaţiunile de extragere şi identificare a cadavrelor sunt încă în curs de desfăşurare, a mai spus preşedintele regiunii Veneto.

Cel puţin doi copii, precum şi şoferul autocarului se numără printre cei 21 de morţi.

Tragedie în Italia. Un accident cumplit a avut loc la Mestre, lângă Veneția, unde un autobuz a căzut de pe viaductul Vempa. Cel puţin 20 de pasageri au murit.

Tragedia a avut loc în seara de marți, 3 octombrie. S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei, și în acest moment nu se cunoaște cu exactitate numărul morților și răniților.

Prefectul Veneției menționează că cel puțin 20 de persoane și-au pierdut viața în urma acestui accident , informează Il Messaggero. Printre morți se numără și doi copii, anunţă Ansa.it.

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, iar serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului.

CITEȘTE ȘI...