A murit scriitorul, scenaristul și omul de afaceri Adrian Lustig. Soțul Eugeniei Vodă avea doar 70 de ani

Scriitorul, scenaristul și omul de afaceri Adrian Lustig a murit la vârsta de 70 de ani. El a scris printre altele și scenariile pentru filmele „Nunta mută“, „Minte-mă frumos“, „Lindenfeld“ sau „Funeralii fericite“. Scriitorul Adrian Lustig, soțul Eugeniei Vodă, s-a născut în anul 1953, la Bucureşti.

Adrian Lustig a absolvit cursurile Facultăţii de Automatică a Politehnicii din Bucureşti, iar din 1989 este doctor în calculatoare electronice al Institutului Politehnic bucureştean. A debutat în presă în 1979, în revista Luceafărul, iar trei ani mai târziu i-a apărut primul volum, romanul „Romanţă cu stagiari“.

Prima apariţie la televiziune a avut loc în 1987, cu teleplay-ul „O poveste romantică“, iar debutul în teatru s-a petrecut la Iaşi, în 2002, cu piesa „Circul Matteo“.

Cea dintâi piesă radiofonică, „Poker“, i s-a jucat în 2003, iar primul film, „Nunta mută“, în 2008. „Funeralii fericite“, odiseea dulce-amăruie a unui român aspirant la naturalizare în Franţa, este romanul care l-a readus în atenţia lumii literare.

A mai scris: „Romanţă cu stagiari“, „Legea timidităţii universale“, „Un loc pe roată“, „Un băiat ura o fată“, „Un ceai cu tipele de sâmbătă“, „Poker“ şi alte două comedii.

Anunțul morții lui Adrian Lustig l-a făcut Serghei Niculescu Mizil pe Facebook. „Cele mai proaste zile sunt alea-n care auzi c-ai mai pierdut un prieten. E vorba de Adrian Lustig. Scriitor si scenarist de top, prieten de-o viata. Dac-ati vazut “Nunta muta” sau “Funeralii fericite”, in care-am jucat si eu, stiti despre ce vorbesc. Daca nu, puneti mana si vedeti-le. Pacat, mare pacat, da’ asta-i viata“.

A Murit Scriitorul, Scenaristul și Omul De Afaceri Adrian Lustig. Soțul Eugeniei Vodă Avea Doar 70 De Ani

În 2017, mai mulţi scriitori, printre care Radu Aldulescu şi Adrian Lustig, au fost excluşi din Uniunea Scriitorilor din România. Motivul: ar fi participat la o şedinţă nestatutară organizată de „rebelii“ din sindicat, menită a slăbi coeziunea USR.

CITEȘTE ȘI...