A murit marea doamnă a muzicii! A fost una dintre cele mai renumite voci

Doliu în lumea muzicii! O voce legendară a trecut la cele veșnice. Mulți îi cunosc melodiile și au ascultat interpretările oferite de marea artistă. Despre cine este vorba?

Solista trupei The Shangri-Las, Mary Weiss, a încetat din viață la vârsta de 75 de ani. Anunțul decesului a fost făcut de casa ei de discuri, informează DPA.

Trupa The Shangri-Las a devenit celebră în anii ’60 cu o serie de hituri despre dragoste și tragedii adolescențiale. Printre acestea se numără „Remember (Walking In The Sand)” și „Leader Of The Pack,”. Ultima a fost ulterior inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Mary Weiss a jucat un rol central pentru trupa The Shangri-Las

Mary Weiss a jucat un rol central în sunetul și imaginea trupei The Shangri-Las. Solista a contribuit la pionieratul erei trupelor de fete alături de The Ronettes.

Vineri, Miriam Linna de la Norton Records a confirmat decesul lui Weiss pentru agenția de presă PA.

The Shangri-Las au fost cunoscute pentru atitudinea lor puternică în peisajul muzical din anii ’60. Trupa a fost compusă din două perechi de surori, Mary și Elizabeth Weiss, respectiv gemenele Marguerite și Mary Ann Ganser. Trupa s-a format în cartierul Queens din New York.

Solista de muzică a fost absentă de pe scenă timp de mai multe decenii

The Shangri-Las au lansat o serie de hituri. Printre acestea se numără „Give Him A Great Big Kiss” sau „Out In The Streets,”. Ulterior, au cântat în deschiderea celor de la The Rolling Stones în cadrul celui de-al doilea turneu pe care aceștia l-au efectuat în SUA în 1964. Apoi, fetele de la The Shangri-Las au decis să se despartă.

Solista de muzică, Mary Weiss a fost absentă de pe scenă timp de mai multe decenii, revenind în 2007 pentru a lansa primul ei album solo cu Norton Records, intitulat „Dangerous Game,” care a primit aprecierea criticilor.

CITEȘTE ȘI...