A MURIT in inchisoare. Nu a mai apucat sa isi afle sentinta

Cu mai bine de un an în urmă, Manuela Mustățea, fiica unui cunoscut om de afaceri din județul Olt, era găsită fără suflare de fostul iubit în apartamentul său din Bragadiru.

A murit ucigașul Manuelei Mustățea. Era încarcerat la Rahova, în așteptarea sentinței

Din primele informații, se pare că decesul ar fi survenit în urma unei „intoxicaţii acute cu antidiabetice orale”, deși bărbatul în vârstă de 26 de ani nu suferea de diabet.

 

Prins de polițiști pe litoralul Mării Negre cu ajutorul autoturismului pe care a încercat, fără succes,

să îl fure (avea o funcție de recunoaștere facială), acesta și-a recunoscut crima și se afla încarcerat la Penitenciarul Rahova, în așteptarea sentinței.

Cât despre fostul iubit al tinerei, cel care i-a descoperit trupul neînsuflețit și a alertat

autoritățile, este pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la omor calificat.

Dacă va fi găsit vinovat, riscă să-și petreacă următorii ani în spatele gratiilor.

 

Procurorii au descoperit detalii șocante în cursul anchetei, aruncând lumină asupra relației tumultoase dintre Manuela și fostul ei iubit, Gabriel Stan. Conform informațiilor obținute, cei doi s-au despărțit cu doar câteva săptămâni înainte de tragedie, iar motivele păreau a fi legate de gelozie și neînțelegeri constante.

 

Expertiza medico-legală a confirmat faptul că Manuela Mustățea a fost, într-adevăr, otrăvită cu substanțe antidiabetice, iar anchetatorii au descoperit că acestea proveneau dintr-o cutie găsită în casa lui Gabriel Stan. În timpul interogatoriilor, acesta a recunoscut că a plănuit cu premeditare uciderea femeii, folosindu-se de cunoștințele sale legate de medicamente pentru a simula o cauză naturală a decesului.

Într-un reviriment șocant, Gabriel a dezvăluit că motivul crimei ar fi fost o posesivitate extremă și furie amplificată de despărțirea recentă. El susține că nu a putut suporta ideea ca Manuela să meargă mai departe în viața ei fără el și că, într-un moment de disperare, a ales să își pună capăt la suferință otrăvind-o.

 

Pe măsură ce detaliile oribile ale crimei au ieșit la iveală, comunitatea locală și familia Manuelei au fost șocate de întorsătura tragică a evenimentelor. Procesul lui Gabriel Stan a început rapid, iar tribunalul a trebuit să decidă pedeapsa potrivită pentru o crimă atât de brutală.În urma procesului, Gabriel a fost condamnat la închisoare pe viață, fără posibilitate de eliberare condiționată, pentru omor calificat.

În același timp, fostul iubit al Manuelei a fost trimis în judecată pentru complicitate la omor calificat, iar anchetatorii își concentrează eforturile asupra adunării de probe pentru a stabili gradul său de implicare în planificarea și executarea crimei. Familie și prieteni încă se străduiesc să înțeleagă cum o relație de dragoste a putut degenera într-un asemenea coșmar, lăsând în urmă o familie devastată și o comunitate șocată de violența sălbatică.

CITEȘTE ȘI...